Kültür-Sanat

Tahtadan mı gerçek mi?

0

Rodin’in “Fazlalıkları atıyorum, geriye heykel kalıyor” sözü heykeltraşların dünyayı nasıl gördüklerini, zihinlerinin nasıl çalıştığını belli ederken Amerikalı tahta oymacı Randall Rosenthal‘in tahtayı oyup [bizatihi tahtadan yapılan] kitapları, mektupları, gazeteleri, karton kutuları, paraları çıkarması üstüne üstlük bir ironi de barındırıyor. Rosenthal’ın çalışmaları gözümüzün gördüğü ile beynimizin bildiğinin birbirini ikna edemediği dönüp dönüp tekrar bu mücadeleye girdikleri anlar yaşatıyor. Tahtayı oyup kafasındaki objeyi ortaya çıkardıktan sonra muazzam detaylı bir boyama süreci ile eser tamamlanıyor. Sonuç şaşkınlık verici.

İçi eski para dolu bir koliden başka bir şey olmadığına emin olduğumuz “old money” adlı çalışmasını 70 günde ara vermeksizin tamamlayan sanatçı bu süreçteki aşamaları bir forum sitesinde  fotoğraflar halince paylaşıyor.

Nasıl olsa dönüp dönüp bakacağımız için önce çalışmanın son halini görelim. Sizce de görülen para dolu koliden başka bir şey olamaz değil mi ?

son

You may also like

Comments

Comments are closed.