ManşetTürkiye

Tahir Canan için tahliye umudu

0

30 yılı aşkın bir süre cezaevinde yatan Tahir Canan için tahliye umudu doğdu.

İnfaz Savcılığı tarafından düzenlenen müddetnamelerde Tahir Canan için önce 2013 sonra 2016, daha sonra da 2025 yılında tahliye olabileceğine dair müddetnameler hazırlanmıştı.

Tahir Canan’ın avukatı Yıldız İmrek  27 Ekim 2011 tarihinde, Bandırma Ağır Ceza Mahkemesine 2025 yılına takvimli müddetnameye itiraz etmiş, Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi bu talebi reddetmişti.

Bu kararın ardından Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına karşı Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan itiraz sonuca bağlandı. Çeşitli nedenlerle Bandırma ve Balıkesir Ağır Ceza Mahkemeleri arasında 3 aya yaklaşan uzun bir trafik sonunda Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi, İmrek’in itirazını haklı bularak, Bandırma Ağır Ceza Mahkemesinin red kararını bozdu.  Karar, Tahir Canan’ın 2025 yılına kadar cezaevinde kalma ihtimalini ortadan kaldırıyor. Karar henüz tebliğ sürecini tamamlamadığı için Bandırma’ya ulaşmadı.

SERBEST BIRAKILMALI

Tahir Canan’ın avukatı Yıldız İmrek gazetemize yaptığı açıklamada, Tahir Canan’ın derhal serbest bırakılması gerektiğini dile getirdi. Mahkemenin verdiği haberin 1993 ylında Malatya DGM tarafından Canan’a verilen 12.5 yıllık cezanın infaz edilemeyeceği anlamanı geldiğini aktaran İmrek, son kararın ardından gerekenin biran önce yapılmasını beklediklerini söyleri.

Tahir Canan 1978 yılında “siyasi amaçla adam öldürdüğü” iddiası ile hüküm giydi. 1991 yılında şartlı tahliye ile cezaevinden çıkan Canan, 1993 yılında Türkiye Devrimci Komünist Partisi üyesi olduğu iddiası ile tekrar yakalanarak 12.5 yıl cezaya çarptırıldı. Canan, tahliye edilmezse 2025 yılında cezaevinden çıkabilecek.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.