Kültür-SanatManşet

T-ONE Derneği’nden Türkiyeli sanatçılara destek

0

T-ONE (Türkiye Ortak Nesiller Entegrasyonu) Derneği13 Mart 2019 tarihinde, Belçika’nın Anvers kentindeki Axel Vervoordt Galerisi’nde açılacak “Adolf Loos’un Suçu” başlıklı uluslararası güncel sanat sergisine ve Türkiyeli sanatçılara destek veriyor.

Alistair Hicks’in küratörlüğünü yaptığı sergide Türkiye’den Fahrelnissa ZeidNilbar GüreşAslı Çavuşoğlu ve Cansu Çakar’ın yapıtlarının yanında, Guogu ZhengKamrooz AramNikita AlexeevEl AnatsuiSenkichiro NasakaWaqas Khan ve Yangjiang Grubu gibi sanatçıların yapıtları da yer alıyor.

Sergi, 20. yüzyılın başında mimarlık ve sanat dünyasına “süsleme suçtur” söylemiyle giren ve döneminde, mimarlığının yanında, eleştirmen yazar kimliğiyle de öne çıkan Adolf Loos’un modernliğe bakışına, seçilen sanatçıların yapıtları üzerinden, farklı yanıtlar vererek bu sorunlu söylemle hesaplaşırken, modernlik olgusuna yeni bakışlar ve açılımlar getirmeyi hedefliyor.

Sergi, The European Fine Art Fair (TEFAF) ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek ve fuar süresince dünyanın ve Avrupa’nın önde gelen sanat çevrelerinin ziyaretine açık olacak. Axel Vervoordt Galerisi’ndeki bu anlamlı serginin ziyaretçileri, galeride, ülkemiz sanatının modernden güncele uzanan sürecinden bir kesit bulacak.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.