Hayvan HaklarıManşet

Suudi Arabistan’da ‘deve güzellik yarışması’ için hayvanlara botoks ve estetik müdahale yapıldı

0
Suudi Arabistan’da yapılan deve güzellik yarışmasında hayvanlara botoks iğneleri ve estetik müdahaleler yapıldığı belirlendi. Müdahale edildiği belirlenen 40’dan fazla hayvan, bu nedenle yarışmadan diskalifiye edildi.

Kral Abdülaziz Deve Festivali‘nin en önemli etkinliği olan “deve güzellik yarışması”nın birincisine 66 milyon dolar para ödülü veriliyor. Yarışmada develerde aranan başlıca özellikler ise uzun, sarkık dudaklar, büyük bir burun ve biçimli bir hörgüç olarak belirlenmiş. 

Suudi Haber Ajansı’nın (SPA) duyurduğuna göre, jüri üyeleri, develer üzerindeki estetik müdahaleleri ortaya çıkartmak için “ileri teknolojiler” kullandı.

Ajans tüm hayvanların başları,  boyunları ve karın bölgelerinin röntgen cihazları ve üç boyutlu ultrasonla gözden geçirildiğini, genetik analiz ve diğer testler için de örnekler alındığı; bu incelemeler sonucunda 27 devenin estetik müdahale, 16’sının da botoks nedeniyle yarışmadan diskalifiye edildiğini duyurdu. 

Yarışmanın organizatörü olan Deve Kulübü, “manipülatörlere ağır cezalar verileceğini” açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, hayvanlara botoks yapılmasının, kalojen dolgular ve hormonlar verilmesinin yanı sıra, vücutlarının belli kısımlarını olduğundan daha büyük hale getirmek adına da kan akışını kısıtlamak için plastik bantlar kullanıldığı ifade edildi.

Hayvan hakları savunucuları: Zulüm!

Havan hakları kuruluşu Peta Asya‘nın Başkan Yardımcısı Jason Baker, güzellik yarışması için “zulüm” dedi: “Bir hayvanın, kulak kesmeden, tırnak ya da boynuz sökmeye ve dolgu enjeksiyonları yapmaya kadar estetik müdahalelere uğratılması çok zalimce ve bu taktikleri kullanan insanlar çok çirkin.”

Baker, Suudi makamlarına hayvanlara kötü muamelede bulunulan tüm etkinlikleri yasaklama çağrısı yaptı.

ABD, Rusya ve Fransa gibi uzak ülkeler dahil birçok yerden binlerce deve sahibi 40 gün süren Deve Festivali’ne katılıyor.  Başkent Riyad‘ın kuzeydoğusundaki 32 kilometrekarelik festival alanını günde 100 bin turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.