DünyaEğitimManşet

Suudi Arabistan, Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulları kapatma kararı aldı

0

Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı, Tebuk, Riyad, Taif ve Cidde şehirlerinde bulunan ve Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı‘na bağlı okulları kapatma kararı aldı. Karar, okullara yazılı olarak bildirildi.

Dammam ve Abha şehirlerinde bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların da Suudi Arabistanlı yetkililer tarafından ziyaret edildiği, benzer kapatma kararlarının sözlü olarak iletildiği ifade edildi.

Mekke ve Medine’deki okullar da kapanacak

AA‘da yer alan habere göre, Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen kararda, “Eğitim yılı sonunda okullardaki faaliyetlerin sonlanacağı, öğrencilerin diledikleri okullara kayıt yaptırmaları hususunda kolaylık sağlanacağı, konuyla ilgili velilerinin bilgilendirilmesi gerektiği” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca, Mekke ve Medine’deki Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların da aynı uygulamaya tabi tutulduğu belirtildi.

Öğrenciler mağduriyet yaşayabilir

Bazı diplomatik kaynaklar, bu okulların kapatılması durumunda burada öğrenim gören 2 bin 256 öğrencinin yeterli düzeyde Arapça bilmedikleri için Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitimlerine devam etmeleri halinde mağduriyet yaşanacağını kaydetti.

Ülkede faaliyetleri sonlandırılan okullar ise Riyad Uluslararası Türk Okulu, Cidde Uluslararası Türk Okulu, Tebük Uluslararası Türk Okulu, Dammam Uluslararası Türk Okulu, Taif Uluslararası Türk Okulu, Abha Uluslararası Türk Okulu, Mekke Uluslararası Türk Okulu ve Medine Uluslararası Türk Okulu oldu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.