ManşetTürkiye

Süt skandalında dikkat çeken ayrıntı

0

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikte dağıtılan sütler için “mevsimsel süt fazlalığının değerlendirilmesi” ibaresi kafaları karıştırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın projesi kapsamında okullarda bugün dağıtımına başlanan süt nedeniyle 9 ilde birçok öğrenci zehirlenerek hastanelik oldu. Zehirlenme vakaları peş peşe yaşanırken dağıtılan sütlerle ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Resmi gazetede yayınlanan yönetmelikte dağıtılan sütler için “mevsimsel süt fazlalığının değerlendirilmesi” ibaresi kafaları karıştırdı. Eğitimciler ise bu duruma tepkili.

Cnntürk’ün haberine göre, zehirlenme olayının ilk yaşandığı illerden olan Edirne Eğitim Sen Şube Başkanı Ayhan Fırtına hükümetim bu kampanyayı bir şova dönüştürdüğünü belirterek şunları söyledi: “Eğitim Sen olarak 2 yıl önce “okulumuza ödenek çocuklarımıza süt istiyoruz” diyerek  bakanlıktan bir talebimiz olmuştu. 2 yıl sonra bu olayın gerçekleşiyor olması sevindirici ancak bu fiyaskolara karşı devletin güvenlikli bir işlem yürütmesi gerekirdi. Şu anda Edirne’de bir okulumuzda  30’dan fazla öğrenci hastanede. Bu sütler okulumuza bugün gelmiş dolaysıyla okulun bir eksikliği yok. Devlet bunun bir şova  dönüştürmek istedi oysa serinkanlı birşekilde gerekli önlemler alınarak  yürütülmeliydi. Devletin şirketlere rant sağlayacağını onların fazla sütünü değerlendireceğini düşünmemiştik. Bu olayı hükümet eline yüzüne bulaştırmıştır.”

Zehirlenme vakalarının birçok ilde olmasına dikkat çeken Antal’ya Eğitim-Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez ise şunları söyledi “Toplu şekilde gerçekleşen bu zehirlenme olayı akıllara üretim tarihi geçmiş sütlerle taze sütler karıştırıldı mı acaba sorunu getiriyor. Ya da tüketim tarihi geçmiş sütlere denk gelen öğrenciler zehirlenmiş olabilir. Dağıtılan sütler bugün gelmiş dolaysıyla okuldaki saklanma koşullarıyla ilgili olması mümkün değil. geriye sütlerin bozuk olma ihitimali kalıyor” dedi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.