ManşetTürkiye

Suruç katliamı davasına mahkemeden erteleme

0

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 3 yıl önce meydana gelen, 34 kişinin yaşamını yitirdiği, 70 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısıyla ilgili davada, mahkeme, eksik dosyaların giderilmesi karar verip, duruşmayı erteledi.

Kobani’ye yardım götürmek için Türkiye’nin çeşitli illerinden Suruç’a gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin 20 Temmuz 2015 günü Amara Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yaptığı sırada, IŞİD’li canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 33 kişi yaşamını yitirmiş 104 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında halen Ankara Gar saldırısından dolayı tutuklu olan Yakup Şahin ile Suriye’de bulunduğu belirtilen Deniz Büyükçelebi ve İlhami Bali hakkında 104’er kez müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın yedinci duruşması, Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Jandarmanın önlem aldığı duruşmaya, saldırıda yaralı kurtulan ve hayatını kaybedenlerin yakınları ile HDP Şanlıurfa milletvekili Ömer Öcalan ve Ayşe Sürücü’nün de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Savunmaların ardından kararını veren mahkeme heyeti dava avukatlarının olay gününe ilişkin Genel Bilgi Taraması (GBT) kayıtları ve telsiz konuşmalarının dosyaya konulması talebini ve Arslan’ın tutuklanma isteğini reddetti. Suruç Asliye Mahkemesi’nde görülen 2 polisin “Görevi kötüye kullandığı” iddiası ile yargılandığı dava ile bu davanın birleştirilmesi talebini de reddeden mahkeme, duruşmayı 12 Şubat 2019 tarihine erteledi.

Duruşma sonrası açıklama yapmak isteyen Suruç katliamında yaşamını yitirenlerin ailelerine jandarma izin vermedi. Açıklamada ısrar eden aileler ile jandarma arasında yaşanan gerginlik üzerine araya giren HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Ömer Öcalan ve Ayşe Sürücü, jandarma komutanı ile tartıştı. HDP’li vekiller, sesini yükselten jandarma komutanına “Vekile sesini yükseltmezsin” dedi. Bunun üzerine jandarma komutanı “Benim vekilim değilsiniz” dedi.

 

(Cumhuriyet)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.