GündemManşetTürkiye

Suriye operasyonunda bir asker hayatını kaybetti

0

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna düzenlediği operasyon sırasında bir askerin hayatını kaybettiğini, üç askerin de yaralandığını açıkladı.

Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirilen harekatın ikinci günü geride kalırken, Milli Savunma Bakanlığı harekât bölgesinde çıkan çatışmada bir askerin hayatını kaybettiğini, üç askerin ise yaralandığını duyurdu. Hayatını kaybeden Astsubay Ahmet Topçu’nun Ankara Mamak’taki evine gelen Kaymakam Ziya Polat, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ile askeri yetkililer ailesini durumla ilgili bilgilendirdi. Evlerinin önüne taziye çadırı kuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan saat 02.22’de yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Barış Pınarı Harekat Bölgesinde 10 Ekim 2019 tarihinde PKK/YPG’li teröristlerle çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.”

Urfa ve Mardin’de sivil ölümleri

Dün, Urfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar, 11 yaşındaki bir çocuk ve bir kişinin daha hayatını kaybettiği; 46 kişinin ise yaralandığı duyurulmuştu. Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde Suriye sınırından atılan havan topları sonucunda 3 sivilin hayatını kaybettiğini, 24 kişinin yaralandığını bildirmişti.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.