For Tomorrow, Yarınlar İçin Yönetmen: An Tran / Kanada 2022
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali iki yıllık pandemi arasının ardından hem İstanbul’da yeniden salonlarda gerçekleşecek, hem de çevrimiçi versiyonu ile Türkiye’nin her köşesinden izleyicilerle buluşacak.
SYFF2022, 15. yılında İstanbul’da 22-26 Kasım’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda ve 27-30 Kasım’da Hope Alkazar’da, ardından 1-6 Aralık tarihlerinde Surdurulebiliryasam.net’de çevrimiçi gerçekleşerek kesintisiz 15 gün boyunca devam edecek.
Ekosistemin sağlığı ve dolayısıyla insan varlığının devamlılığı kitleler halinde ne düşündüğünüzle, ne hissettiğinizle ve ne yaptığınızla yakından alakalı… Yakın gelecekte nasıl bir dünyada yaşayacağınızı şimdi attığınız adımların belirleyeceğini en iyi bilenler bilim insanları, en yoğun hissedenler ise gençler.
Mevcut dünya algısı ve değer setleriyle şekillendiren ekonomik, sosyal ve ekolojik sistemlerin çökmekte olduğunu söylemenin ötesine nasıl geçilebilir? Ve herkes için adil bir geçiş süreci mümkün mü?
SYFF gezegen için kritik olan sosyo-kültürel değişim sürecini desteklemeyi amaçlayan etki odaklı bir film festivali. Katılımcılarını değişimin öncüleri olarak görüyor; onları güçlendirmeyi, ilham vererek ve empati uyandırarak harekete geçirmeyi hedefleyerek seçkilerini hazırlıyor.
Festival 2008’den bugüne her sene ışık tuttuğu hikayelerle parçası olunan ekolojik, sosyal ve ekonomik sistemlerin ve etkileşimde olunan tüm dinamiklerin idrak edilmesini sağlama hedefini taşıyor. Bunun da ötesinde festival, ivmelenerek artan küresel problemlere karşın kendinden büyük bir amaca sahip olanların, her yerde her koşulda fark yaratabildiklerini gösterme uğraşında.
Tüm canlılara karşı şefkat ve adalet duygusu taşıyanları buluşturmayı amaçlayan SYFF, 15. senesinde de değişimin öncüsü olmak isteyenler için hazırlanıyor. Festivale ilişkin yapılan basın açıklamasında da şu ifadeler yer alıyor:
“SYFF2022 seçkisi ile dünya turu atmak, duygusal olarak ışınlanmak, hayran kalmak, cesaretlenip bunu ben de yaparım, hatta yapacağım demek mümkün!”
Seçkisinde yer alan uzun ve kısa metrajlı belgeseller ile SYFF, izleyicilerini geleceği yaratan gençlere, tüm canlılar için iyi ve adil olanı gözetenlere, her konuda yeşermekte olan onarıcı ve iyileştirici bir kültürün aktörlerine, gıda sisteminin dönüşümüne dair ipuçlarına ve daha fazlasına tanıklık etmeye davet ediyor. Festivalin açıklamasında son olarak şunlara yer veriliyor:
“Festival katılımcıları toplumun her kesiminden, her yaştan, her türlü zorlu koşullar içerisinden çıkan insanların kendilerine dert edindikleri konularda bitmek bilmeyen enerjileri, yaratıcılıkları ve azimlerini izleyecek; kadınları, çiftçileri, balıkçıları, gençleri, çocukları, yaşadığı bölgede denizi, kıyıları, ormanları, dağları, yaban hayatı, böcekleri, çiçekleri gözetenlerin çalışmalarından ilham alacak.”
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…