ManşetTürkiye

Sosyalist partiler son operasyonları değerlendirdi

0

Yaşanan son KCK operasyonun ardından sosyalist partilerin yöneticileri bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda parti temsilcileri Kürt sorununda gelinen durumu ve buna karşı yapılması gerekenleri dile getirdi.

Aralarında Ragıp Zarakolu ve Büşra Ersanlı’nın da bulunduğu ve 46 kişinin tutuklandığı KCK operasyonun ardından 9 sosyalist partinin temsilcileri bir araya gelerek bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına TKP Merkez Komite üyesi Erkan Baş, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, Sosyalist Parti Genel Başkanı Sevim Belli, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, DİP Genel Başkanı Sungur Savran, EHP Genel Başkanı Sibel Uzun ve İKP Genel Başkanı Şadi Ozansu katıldı.

Basın toplantısında ilk sözü ÖDP Genel Başkanı Alper Taş aldı. “Türkiye Orwell’ın 1984 adlı kitaptaki ülke haline gelmiş durumda” diyen Alper Taş, ülkede bir büyük biraderin herkesi izlediğini ve tutukladığını söyledi.

TKP MK üyesi Erkan Baş ise, bugün AKP iktidarının 9. yıldönümünün yaşandığını belirterek, bu 9 yılın ülkenin büyük bir cezaevine dönüşmesine tanıklık ettiğini söyledi. Aklını ve yüreğini sermayeye ve halk düşmanlarına teslim etmeyenlerin içinden geçilen süreci büyük bir kaygıyla izlediğini belirten Baş, AKP’nin gerici bir sermaye iktidarı olduğunu ve 9 yıl boyunca emperyalizmin kendisinden beklediği yeni gerici rejimi kurmak için mücadele ettiğini dile getirdi.

Ragıp Zarakolu ve Büşra Ersanlı’nın tutuklanmasının saldırı politikalarında yeni bir eşik olduğunu belirten Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise yaptığı konuşmada, AKP saldırıların intikam alma saldırısına dönüştüğünü söyledi. AKP’nin Kürt halkını teslim alamayacağını bildiğini belirten Yüksekdağ, işçilerin, ezilenlerin ve Kürtlerin boyun eğmeyeceğini söyledi.

Nereden tutulsa elde kalan bir tablo olduğunu belirten Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Başkanı Rıdvan Turan ise, son olarak 44 kişinin KCK’den tutuklandığını söyleyerek, bu durumun tam bir maskaralık olduğunu dile getirdi. Azıcık onuru ve adalet duygusu olanların bu yapılanların tezgâh olduğunu göreceğini belirten Turan, “Gelsinler bizi de alsınlar. Bizde KCK’liyiz, biz de ders verdik, biz de Kürt halkının yanında yer aldık” dedi.

İşçi Kardeşliği Partisi Genel Başkanı Şadi Ozansu ise yaptığı konuşmada, AKP’den demokrasi ve demokratik bir anayasa beklemenin büyük bir hayalcilik olduğunu dile getirdi. Referandumda “yetmez ama evet” diyenlerin barikatın diğer tarafında olduğunu vurgulayan Ozansu, 12 Eylül referandumundan önce sınırlı da olsa var olan hukukun referandumun ardından tamamıyla son bulduğunu dile getirdi.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ise yaptığı konuşmada, AKP’nin siyasi gericiliğin bir numaralı temsilcisi olduğunu ve bölgede emperyalizmin temsilciliğini yaptığını dile getirdi.

Emekçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sibel Uzun ise yaptığı konuşmada, AKP’nin Kürt sorununda çözümü emperyalist politikalarda gördüğünü dile getirdi. Kürt hareketinin verdiği kimlik mücadelesine karşı AKP hükümetinin alan daraltma politikası güttüğünü belirten Uzun, yine sosyalistlere karşı da AKP hükümetinin saldırılarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Sosyalist Parti Genel Başkanı Sevim Belli ise, AKP’nin şimdiye kadar daha sakin görüntü çizmeye çalıştığını ancak aldığı destekle artık atılgan bir politika yürüttüğünü söyledi. Türkiye’de iş savaş planlarını dahi yapılmış olabileceğini belirten Belli, bununla ancak solun mücadele edebileceğini dile getirdi.

Son olarak söz alan Devrimci İşçi Partisi Genel Başkanı Sungur Savran ise, Malatya’da ölen 24 gerillanın cenazesinin ailelerine gösterilemediğini bu yüzden bilgisayardan teşhis etmeleri istendiğini hatırlatarak AKP’nin savaşı ve vahşeti yükselttiğini dile getirdi.

(Yeşil Gazete, Sol)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.