İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Sosyal medya paylaşımı nedeniyle 80 yaşındaki kadının evi basıldı, hakkında dava açıldı

0

TBMM Adalet Komisyonu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun‘un, dört maaş alması olayının sosyal medyada da yankı bulması üzerine bir paylaşımda bulunan 80 yaşındaki kadının hakkında dava açıldığını ve evine baskın yapıldığını söyledi.

Milletvekili Emre, TBMM Genel Kurulu‘nda devam eden bütçe görüşmeleri kapsamında birkaç gün önce yaşanıp kendisine iletilen bu soruşturmayı da duyurdu.

‘Dört maaş toplamı 100 bin TL’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel‘in Fahrettin Altun’un çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından aldığı maaşları kastederek ‘Dört maaşın toplamı 100 bin liraya yakın’ açıklaması sosyal medyada da paylaşılmıştı.

Bunun üzerine birçok vatandaş konuyla ilgili yorum yazdı. O kişilerden biri de İstanbul’da yaşayan 80 yaşındaki E.B isimli bir kadındı. Emre, kadının sadece ‘yeter sömürdüğünüz’ yazdığını belirtti.

Eve polis baskını

Fahrettin Altun’un hakaretten şikayette bulunması üzerine 80 yaşındaki kadının evine polisler geldiğini belirten Zeynel Emre yaşananları şu ifadelerle anlattı:

Polisler eve geliyor, 80 yaşında kadının çocukları diyorlar ki: ‘Ya, bunu adliyeye götürmeyin. Kalıtsal hastalıkları var, Covid salgını var. Hiç olmazsa burada ifade versin.’ ‘Haklısınız.’ diyorlar. ‘Teyze, biz bir savcıya soralım. İzin verirse senin ifadeni burada alalım.’ diyorlar.”

‘Kişiye özel hukuk dediğimiz bu’

Ancak, savcılığın bu duruma izin vermediğini ve kadının adliyeye götürülüp orada ifadesi alındığını belirten Emre, ifadede hakaret olmadığını belirterek şunları söyledi:

Asliye Ceza Mahkemesi’nde savcı hakaretten ceza istiyor, 125’in bütün maddelerinden ceza istiyor. İşte kişiye özel hukuk dediğimiz bu. Bu ifadede bir hakaret yok. Bu parlamentodaki milletvekilleri de şikayetçi olsa, belki orada da dava açmayacaklar ama saray kaynaklı bir kast sistemi oluşmuş ve oradaki herkese, her şeye özel muamele!”

‘Kendi maaşınla yap hayrı’

CHP’li Zeynel Emre, Fahrettin Altun’un aldığı ikinci maaşı hayır işleri için kullandığına dair açıklamasına ise “Efendim, fazladan maaş alıyor, diyor ki ‘Ben hayır yapıyorum.’ Kardeşim kendi maaşınla yap hayrı. Var mı böyle bir şey? Türkiye’de hayır yapacaksa vatandaşımız, buyursun yapsın, herkes kendi maaşıyla yapıyor. Hayır için kime ekstra maaş veriyorlar Türkiye Cumhuriyeti’nde?” cevabını verdi.

You may also like

Comments

Comments are closed.