EnerjiManşetTürkiye

‘Son dört ayda devreye giren kurulu gücün yüzde 97.9’unu yenilenebilir kaynaklar oluşturdu’

0

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ocak-mart döneminde devreye giren kurulu gücün yüzde 97.9’unun yenilenebilir enerji kaynaklarından oluştuğunu bildirdi.

Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji atağının bu yıl da devam ettiğini belirterek, “Her geçen gün artan kurulu güç içerisindeki yenilenebilir enerji oranı yüzde 100’ü zorluyor. İlk üç ayda devreye giren kurulu gücümüzün yüzde 97.9’u yenilenebilir enerji kaynaklarından oluştu” ifadelerini kullandı.

Dönmez’in paylaştığı infografiğe göre, yılın ilk çeyreğinde devreye alınan 1233 megavat kapasitenin 1207 megavatlık kısmını yenilenebilir enerji kaynakları oluşturdu.

Çoğunluğunu HES’ler oluşturuyor

Öte yandan Türkiye’deki yenilenebilir enerji dağılımında en büyük yüzdeyi birçok yerleşim yerini su altında bırakması ve bölgedeki ekosistemi değiştirmesi nedeniyle tepki gösterilen hidroelektrik santraller (HES) kaplıyor.

24 Mayıs 2020 tarihinde elektrik üretiminin kaynaklar bazında dağılımı yüzdesel olarak hidrolikte (su) yüzde 43.7, yerli kömürde yüzde 16.5, rüzgar yüzde 14.5, güneş 7.2, jeotermal enerji yüzde 5.3, biyokütle yüze 2.6, diğer ise yüzde 0.2 olarak açıklanmıştı.

 

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.