ManşetTürkiye

Zaman’a operasyon başladı

0

Fuat Avni’nin Twitter’da duyurduğu operasyon başladı. Zaman Gazetesi’ne polis baskın düzenledi. Operasyon için 8 bin çevik kuvvetin göreve çağırıldığı öğrenildi.

Öte yandan Samanyolu TV’nin Sungurlar ve Tek Türkiye dizilerinin yapımcısı Salih Asan gözaltına alındı. Avukat Fikret Duran da STV çalışanlarına yönelik gözaltıların başladığını belirterek, Eskişehir’de Salih Asan ve Engin Koç’un, Van’da ise 1 kişinin evlerinden alındığını bildirdi.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı operasyonn başlaması üzerine sabah saatlerinde açıklama yaptı. Dumanlı açıklamasında şunları dile getirdi: “Buraya bizi almaya gelen beyefendiler demokratik, fiziki müdahale etmeden mesleki dayanışma olmadan, yaplan tepkiye küsüp giriyorlar. Ben de dedim, gelsinler. Kendisi gelsin diye bir şey söylemişler. Ben niye gideyim. Siz gözaltı kararı çıkarmışsınız. Gözaltına alınacak insan da sizi bekliyor. Giyinmiş kuşanmış bayram yerine gidiyor gibi bekliyorum.”

Operasyon hakkında günler öncesinde twitterdan bilgiler geçen Fuat Avni, operasyon haberinin sızması üzerine merkez ve liberal isimlerin şimdilik liste dışı bırakıldığını belirterek 47 kişilik gözaltına alınacak kişiler listesi yayınladı.

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.