ManşetTürkiye

Son Dakika: Büyük Anadolu Yürüyüşü’ne baskı artıyor

0

21 Mayıs günü Ankara’ya giren ve Gölbaşı İlçesi’nde önü polis tarafından kesilen Büyük Anadolu Yürüyüşü kervanlarının eylemi sürüyor. Bugün itibariyle üzerilerindeki polis baskısı daha da artan göstericilere gelen yardımlar da engellenmeye devam ediyor. Sürekli değişen 20 kişiyle oturma eylemi sürüyor.

Bir katılımcıyla yaptığımız telfon görüşmesinde, kendilerine gelen seyyar tuvaletin yerleştirilmesinin iki kere polis tarafından engellendiğini öğrendik. Bugün olanlar şu şekilde:

Çankaya Belediyesi’nin gönderdiği seyyar tuvaletin, çadırların kurulduğu alana indirilmesi polis tarafından engellendi. Ankara’ya dönen seyyar tuvaletler, daha sonra başka bir araçla, yine çadır alanına getirildi fakat bu sefer, polis tarafından kamp alanına bile sokulmadı. Bununla birlikte kervan çadırlarından bir tanesinin de kırılmış durumda. Onlarca polis ve yine polis otobüsleri yüzünden ticari bir işletmeden çok, bir operasyon bölgesine dönen benzin istastonunun sahipleri de, kervanlarla ilişkileri iyi olmasına rağmen, sıkıntıya girmiş durumda.

Moralleri iyi olan katılımcılar imece ile eylemi sürdürdüklerini de ekliyorlar. Bununla birlikte Ankara’dan da eyleme destek sürüyor. Bu imeceye katılmak için kervanların adresi: Konya yolu 24.Km G.P.O mah. No;204 Gölbaşı Starpet Tesisi

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.