Son Dakika: Büyük Anadolu Yürüyüşü’ne baskı artıyor

21 Mayıs günü Ankara’ya giren ve Gölbaşı İlçesi’nde önü polis tarafından kesilen Büyük Anadolu Yürüyüşü kervanlarının eylemi sürüyor. Bugün itibariyle üzerilerindeki polis baskısı daha da artan göstericilere gelen yardımlar da engellenmeye devam ediyor. Sürekli değişen 20 kişiyle oturma eylemi sürüyor.

Bir katılımcıyla yaptığımız telfon görüşmesinde, kendilerine gelen seyyar tuvaletin yerleştirilmesinin iki kere polis tarafından engellendiğini öğrendik. Bugün olanlar şu şekilde:

Çankaya Belediyesi’nin gönderdiği seyyar tuvaletin, çadırların kurulduğu alana indirilmesi polis tarafından engellendi. Ankara’ya dönen seyyar tuvaletler, daha sonra başka bir araçla, yine çadır alanına getirildi fakat bu sefer, polis tarafından kamp alanına bile sokulmadı. Bununla birlikte kervan çadırlarından bir tanesinin de kırılmış durumda. Onlarca polis ve yine polis otobüsleri yüzünden ticari bir işletmeden çok, bir operasyon bölgesine dönen benzin istastonunun sahipleri de, kervanlarla ilişkileri iyi olmasına rağmen, sıkıntıya girmiş durumda.

Moralleri iyi olan katılımcılar imece ile eylemi sürdürdüklerini de ekliyorlar. Bununla birlikte Ankara’dan da eyleme destek sürüyor. Bu imeceye katılmak için kervanların adresi: Konya yolu 24.Km G.P.O mah. No;204 Gölbaşı Starpet Tesisi

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR