DünyaManşet

Boston Maratonu sırasında peşpeşe patlamalar

0

Dünya’nın en prestijli koşularından biri olan Uluslararası Boston Maratonu, bu yıl kana bulandı. Yarışın finiş çizgisi yakınlarında kaynağı belirsiz iki patlama meydana geldi. Patlama çoğunluğu seyirci en az 60 kişinin yaralanmasına yol açtı.

Kısa aralıklarla meydana gelen patlamaların ardından bazı maratoncularla çok sayıda seyirci yere yığıldı. Kentin üzerinde büyük beyaz bir duman yayılırken, çok sayıda polis ve sağlık görevlisi bölgeye koştu.

http://www.youtube.com/watch?v=U3f2oaXgw7k

Ambulanslar yaralıları, maraton için kurulan sağlık çadırına götürürken, en az altı seyircinin yaralarının ağır olduğu ve hastaneye götürüldüğü açıklandı. Uzmanlar patlamaya gaz sıkışmasının yol açmış olabileceğini belirtiyor. Ancak patlamaların 15 saniye arayla olması, kordineli bir saldırı ihtimalini de gündeme getirdi.

Patlamalar Maraton’un bitiş noktasının bulunduğu Boylston sokağında gerçekleşti. İlk patlama Lenox Hotel’inin yakınlarında gerçekleşti. İkinci patlama ise 15 saniye sonra meydana geldi. Yaralılar Massachusetts Generel Hospital’a kaldırıldı.

3. Patlama

Boston Polisi JFK Kütüphanesi’nde bir patlama daha olduğunu doğruladı.

ABD Başkan Yardımıcısı Joe Biden yaptığı açıklamada, “Bombalama olayı olduğu çok açık. Bunun nedeni hakkında ve kimin yaptığı hakkında herhangi bir bilgim yok. Bütün dualarımız Boston’da olaydan etkilenenler ile. Şu an için sadece TV’de izliyorum” dedi.

Bu arada bomba imha ekipleri de patlamaların olduğu bölgede incelemelere başladı

Gelen son bilgilere göre Boston Polisi patlamalarda şu ana kadar 2 kişinin öldüğünü, 23 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Google’dan patlamada kaybolan ya da yardıma ihtiyacı olanlarla ilgili uygulama

Google, Boston Marataonu sırasında yakınlarını kaybedenler ya da bir kişi hakkında bilgi vermek isteyenlerin kullanmaları için bir uygulama başlattı.

Bu uygulama ile kısa sürede kayıp ya da yardıma ihtiyacı olan kişilere ulaşılması hedefleniyor.

Google Person Finder /2013-Boston Explosions (Google, 2013 Boston Patlamaları Kişi Bulucusu)  isimli uygulama içeriğine buradan erişim mümkün.

Bu arada Boston’da olası diğer patlamaları engellemek için cep telefonu servis sağlayıcılarının tüm şehirde devre dışı bırakıldığı belirtiliyor.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz

(Yeşil Gazete)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.