Ankara’da patlama, çok sayıda ölü

ankaraAnkara Kızılay’da akşam saatlerinde patlamada çok sayıda ölü ve yaralı var. Patlamanın Kızılay’da otobüs duraklarının bulunduğu bölgede gerçekleşti.

Civardaki 10 hastaneye çok sayıda yaralının ambulanslarla taşındığı bilgileri ulaşıyor.

Ankara valiliğinden yapılan açıklamada 27 kişinin hayatını kaybettiği, en az 75 kişinin yaralı olarak tedavi altına alındığı bildirildi.

Patlamanın hemen ardından RTÜK her zamanki gibi yayın yasağı getirdi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Araba ile canlı bomba ihtimalinden söz ediliyor. Olaya yerinde ve Kızılay’da ikinci bir bomba ihtimaline karşı yoğun güvenlik önlemleri  alındı.

Otobüs durakları ve metro çıkışlarının olduğu bölgede Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ek binaları da var

ABD Büyükelçiliği  tarafından 2 günden beri Anakara için bomba uyarıları yapılmaya devam ediyordu.

 

Yeşil Gazete

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR