ManşetDünyaİklim Krizi

Somali’de kuraklıktan 4,3 milyon kişi etkilendi, 540 bin kişi göç etti

0

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Twitter hesabından Somali‘deki kuraklığın 4,3 milyon kişiyi etkilediğini, 540 bin kişinin ise göç etmek zorunda kaldığını duyurdu.

23 Kasım 2021’de “acil durum ilan edilen ülkede, yeterli yağışın alınamaması ve yüksek sıcaklıklar, çeşitli afetlere sebep olmuştu.

UNDP, bölgenin insani yardım, afet uyarı sistemi, su kaynakları ve mera alanlarının koruması konularında acil yardım ve yatırıma ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Global karbon emisyonunun yalnızca yüzde 0.08’ini oluşturan Somali, iklim krizine karşı dünyanın en kırılgan ülkesi. Yıllardır açlık, susuzluk ve afetlerle zor durumda kalan bölgeye BM 25 milyon dolarlık yardım yaptığını da açıklamıştı.

Somali’de büyük ölçüde hayvanlara bağımlı yaşayan insanlar, su kaynaklarının yetersizliği sebebiyle hem hayvanlarına hem de kendilerine yemek bulmakta ciddi zorluklar yaşıyor.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) ‘nin belirttiğine göre nüfusun %60’ının kırsal bölgelerde göçebe veya yarı göçebe şekilde yaşadığı ülkede, bu yüzyılın sonunda ortalama sıcaklığın üç derece artması öngörülüyor.

Somali’de kuraklık: Milyonlarca çocuk tehdit altında

 

İklim krizi: Somali’de 1 milyon kişi kuraklıktan evlerini terk edebilir

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.