Türkiye

Sokakta Kürtçe müziğe yasak

0

Eskişehir’de Sanat Sokak’ta müzik yapan Simurg adlı gruba Kürtçe şarkı söylediği için yasak geldi. Birçok ilde müzik yapan grup, diğer illerde de keyfi uygulamalarla engellenmeye çalışılmıştı.

Eskişehir Sanat Sokağı’nda birçok sokak sanatçısı serbestçe müzik yaparken izinleri olmasına rağmen Simurg adlı grubun sokak müziği yapması engellendi. Telefonla grup üyelerini arayan Emniyet görevlilerinin “Kürtçe ve etnik müzik yapıyormuşsunuz. Bu dönemde böyle müzik rahatsızlık veriyor. Zabıtayla görüşün” demelerinin hemen sonrasında zabıta memurlarının müzik yapan grubun yanına gelerek yasak olduğunu söylediği öğrenildi.

Daha önce de sivil polis, eski MİT mensuplarının küfür ve sataşmalarına maruz kalan grup üyeleri, müzik yapmaya çekiniyor. Belediye Başkanıyla da görüşmeye çalışan müzik grubu oradan da geri çevrildi. Belediye görevlileri tüm gruplara yasak geldiği söylerken, diğer gruplar serbestçe müzik yapmaya devam etti. Halktan hiçbir tepki almadığını belirten grup üyeleri tedirgin.  Grup başta Kürtçe olmak üzere Lazca, Ermenice, Sırpça, Hemşince ve Türkçe müzik yapıyor.

(Evrensel)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.