Hayvan HaklarıManşet

Sokak Köpeklerini zehirleyen İstanbul Belediyesi ekiplerine vatandaştan suçüstü

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı ekipler, Sarıyer’ın Ayazağa mahallesindeki sokak köpeklerini ‘zehirleyerek’ toplamaya kalkıştı. Bölge halkının müdahale ettiği bu girişimi önce yalanlayan İBB, olayın fotoğraflarla belgelenmesinin ardından, “Konu ilgili birime iletilmiştir” demekle yetindi.

26

Ayazağa Yeşiltepe’de dün akşam İBB Veteriner Ekibi logosunun bulunduğu 34 TR 5359 plakalı bir minibüsle bölgeye giden ekipler, buradaki sokak köpeklerini iğneyle zehirleyerek toplama aracına doldurmaya başladı.

27

Kısa sürede Ayazağa ahalisinin müdahalesiyle karşılaşan ekip bölgeden ayrılırken, sokak köpeklerinin bir kısmı da ‘toplanmaktan’ kurtarıldı. Baygın haldeki köpeklerin durumunun kritik olduğu öğrenildi.

Önce Yalanlama Sonra Açıklama

28

İBB Beyaz Masa Twitter hesabı, “Ayazağa’da 34 tr 5359 plakalı aracınızla bu köpekleri zehirlediniz” diyen ve baygın haldeki bir köpeğin fotoğrafını paylaşan bir yurttaşa önce, “Konu hakkında iddianız asılsızdır” karşılığını verdi.

29

Twitter’da bu girişimi belgeleyen dair fotoğrafların paylaşılmasının ardından yine aynı hesaptan bu kez, “Konu #K1787602576 numaralı kayıt ile ilgili birime iletilmiştir. İyi bir gece dileğiyle…” mesajı paylaşıldı.

(Diken)

You may also like

Comments

Comments are closed.