Kategoriler: Hafta SonuManşet

Sokağa çıkamayanları anlamak için, Azad

18 Şubat- 26 Mart 2016 tarihleri arasında 15. si gerçekleşecek olan !f istanbul Bağımsız Filmler Festivali, 15 yıllık tarihinde ilk kez, programında yer alan bir filmi festival başlamadan önce internet ortamında yayınladı. !f istanbul adına yapılan açıklamada, bu kararı alma sebeplerinin, ülkenin doğusunda sokağa çıkma yasakları uygulanırken, sokağa çıkabilenlerin, sokağa çıkamayanları anlamaya çalışmaları olduğu belirtildi. 1980 Ağrı doğumlu yönetmen Yakup Tekintangaç‘ın üçüncü kısa filmi2015 yapımı  Azad,  http://blog.ifistanbul.com/azad/ adresinde yayınlandığı ilk günden 21 bin izleyiciye ulaştı. Annesiyle birlikte İstanbul’a göç etmek zorunda kalan 9 yaşındaki Azad’ın, annesi her gün işe giderken kapıyı üzerine kilitlediği için, dört duvar arasında kalan tek kişilik dünyasını anlatan film, 20 Aralık Cuma gecesine kadar izlenebilecek.

!f istanbul Bağımsız Filmler Festivali blog sayfasında, Zaferhan Yumru tarafından yayınlanan o açıklama,

9 yaşındasınız. Bir evin içine sıkıştınız.Sokağa çıkmanız yasak.

Azad from !f istanbul on Vimeo.

“Sıkıştım. Sıkıştık. Sıkıştılar. Türkiye’nin doğusundaki sokağa çıkma yasakları, her gün gelen ölüm haberleri… Söyleyecek bir şey bulamıyoruz, belki de bu yüzden daha çok film göstermek istiyoruz! Azad ile iki gün önce tanıştık, ona aşık olduk ve hemen sizinle de tanıştırmak istedik.

Her yıl festival programı için yüzlerce film izliyor ve içimize sığmayanları Şubat’ta sizinle salonlarda buluşturuyoruz. İlk defa bir filmi festivale aylar kala 3 gün süreyle internetten yayınlıyoruz. Neden mi? Çünkü bugün ülkemizde sokağa çıkması yasaklanmış vatandaşlarımız var. Ve bugün sokağa çıkabilenlerin çıkamayanları anlamaya çalışması için doğru gün.

Minik Azad’ın sokağa çıkması yasak. Sıkışmış. Kocaman hayal gücü küçücük evin içine sığamıyor ve sokağa taşmanın yolunu ilginç bir yöntemle buluyor…

20 Aralık Pazar gecesi 24:00’a kadar filmi !f Blog’da izleyebilirsiniz!

Yayın izni için öncelikle yönetmen Yakup Tekintangaç’a ve ayrıca filmde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

İyi seyirler!”

Azad’ı izlemek için

http://blog.ifistanbul.com/azad/

(Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi