İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Siyasiler ve kurumlardan 10 Aralık İnsan Hakları Günü mesajları: İhlallerin sıradanlaşmasına izin vermeyeceğiz

0

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla aralarında siyasi ve siyasi partilerin de bulunduğu birçok kurum ve kuruluş açıklamalar yayımladı.

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık, 1948 yılından beri İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor.

Mesajlar ve paylaşımlar

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü için yapılan açıklamalar ve paylaşımların bazıları şöyle:

CHP, resmi sosyal medya hesabı üzerinden “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle bir kez daha söylüyoruz: Bu ülkede kimsenin hakkının yenmediği günler yakın. Tüm haksızlıkları telafi edeceğiz” notuyla şu videoyu paylaştı:

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) “Birlikte insan onuruna yaraşır şekilde yaşama talebimizden vazgeçmeyeceğiz. #LGBTİHaklarıİnsanHaklarıdır 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlu olsun!” notuyla insan haklarını gününü kutladı:

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği “Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü! Dünya genelinde sınırlı çalışmalardan elde edilen veriler, engelli kadın ve kız çocuklarının engelsiz kadın ve kız çocuklarından 10 kat daha fazla şiddetle karşılaşabileceğini söylüyor” notuyla bir paylaşımda bulundu:

Türkiye Barolar Birliği de “İnsan Hakkı İhlallerinin Sıradanlaşmasına İzin Vermeyeceğiz!” diyerek insan haklarını gününü andı:

You may also like

Comments

Comments are closed.