Manşetİfade ÖzgürlüğüTürkiye

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı gözaltına alındı

0

İstanbul’da sabah saatlerinde yapılan eş zamanlı polis operasyonlarında aralarında gazetecilerin ve Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz‘un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

AA’nın aktardığına göreİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kentte PKK/KCK adına faaliyette bulundukları iddiasıyla 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Farklı ilçelerde 28 adrese düzenlenen operasyonda aralarında 19 kişi gözaltına alındı.

19 kişi gözaltına alındı

Mezopotamya Ajansına göre şu ana kadar gözaltına alınanların isimler şöyle: Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz, HDK Halklar ve İnançlar Meclisi üyesi Çiğdem Kılıçgün Uçar, gazeteciler Davut Uçar ve Kesire Önel, Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) üyesi Alaattin Altıntaş, Eski HDP Üsküdar İlçe Eş Başkanı Erşan Ongulu, Mehmet Karadağ, Muhsin Demir, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) Eş Başkanı Hüsnü Taş ile derneğin yöneticileri Muhlis Bozdemir, Nazım Adıgüzel, Yusuf Çelik ve Emine Kaya.

Gazeteci Kesire Önel’in Bağcılar’daki evine giden polisler, Önel’i burada bulamayınca bir meslektaşının Balat’taki evine baskın yaptı. Burada gözaltına alınan Önel’in hakkında ihbar olduğu ileri sürüldü.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.