Şırnak’ta sel felaketi: Eğitime ara verildi

Şırnak'ta şiddetli yağışların neden olduğu selin ardından Cizre, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde olumsuz hava koşulları sebebiyle eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu. 

Şırnak‘ın Cizre ilçesini etkisi altına alan şiddetli yağışların ardından Cizre başta olmak üzere, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verilmesine neden olan olumsuz hava koşulları, bölge sakinlerini zor durumda bıraktı.

Şırnak

Şırnak’ı etkileyen şiddetli yağışlar, Cizre ilçesinde caddeleri ve sokakları sular altında bıraktı. Rögarların taşması sonucu biriken sular, yaya ve sürücüler için zorlu anlara sebep oldu. Bu sırada, sel sularına kapılan bir kişi, önce kendi imkanlarıyla kurtuldu. Ancak, peşinden gelen başka bir kişiyi kurtarmak isterken yine sulara kapıldı. Görüntüler, can pazarının yaşandığı anları yansıtırken, iki kişinin de sonunda kendi çabalarıyla sel sularından kurtulduğu bilgisi paylaşıldı.

İlçede yaşanan sel felaketi sonucu yaklaşık altmış ev ve araç hasar gördü. Belediye ekipleri, zarar gören bölgelerde temizlik çalışmalarına başladı. İtfaiye ekipleri ve çevre sakinleri, sular altında kalan evlerde mahsur kalanları kurtarmak için seferber oldu.

Şırnak

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Cizre, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde olumsuz hava koşulları sebebiyle eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Aynı zamanda, engelli ve hamile kamu çalışanları için idari izin kararı alındı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR