EnerjiManşet

Sinop’a da talip olan Rosatom, Akkuyu NGS’nin aynısını önerdi

0

Rusya devletine bağlı nükleer enerji kuruluşu Rosatom‘un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, Sinop’ta inşa edilmek istenen Türkiye‘nin ikinci nükleer güç santrali (NGS) için Akkuyu NGS projesinin aynısını önerdiklerini açıkladı.

Rus devlet televizyonu Pervıy Kanal‘a verdiği demeçte Rosatom’un Sinop’taki nükleer santral projesine ilişkin teklifini anlatan Lihaçev, “Teknik olarak Akkuyu santralinin ‘öz kardeşi’, dört güç ünitesi söz konusu olacak” dedi.

Akkuyu’nun ‘ciro’sunu Sinop’a aktaracaklarmış

Potansiyel projenin finans modeline değinen Lihaçev, 2020’lerin ikinci yarısında Akkuyu NGS’de üretilen elektriğin satışından iyi bir ciro beklediklerini ve bu yönde bir karar alınması halinde bu kaynağı yeni santralin inşasında kullanabileceklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Soçi‘de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘la yaptığı görüşmede, birinci güç ünitesinin 2024 yılında devreye alınacağını söylemişti.

Geçen yıl Sinop’ta nükleer enerji santrali inşası için Türkiye ile görüşmelere başladığını açıklayan Lihaçev, Türk iş ortaklarıyla teknolojik işbirlikleri oluşturmak ve Türkiye enerji piyasasını şekillendirecek bir yatırım politikası başlatmak üzere görüşmelere başladıklarını da söylemişti.

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.