DünyaLGBTİ+Manşet

Singapur, eşcinsel ilişki yasağını kaldırıyor

0

Singapur başbakanı Lee Hsien Loong, erkekler arasındaki cinsel ilişkiyi suç sayan ceza yasası 377A maddesini yürürlükten kaldırılacağını açıkladı ve “toplumun geyleri daha fazla kabul etmeye başladığını” söyledi.

LGBTİQ+ aktivistleri, eşcinsellere yönelik sosyal damgalamayı ve ayrımcılığı sürdürdüğünü belirttikleri yasağın kaldırılması için uzun süredir çağrıda bulunuyordu.

Ulusal Gün mitinginde yaptığı konuşmada Loong,”Bunun yapılacak doğru şey olduğuna ve çoğu Singapurlunun artık kabul edeceği bir şey olduğuna inanıyorum” dedi, ancak hükümetin şehir devletinin “bir erkek ve bir kadın arasındaki birliktelik” olan yasal evlilik tanımını değiştirme niyetinde olmadığını söyledi.

Lee, “377A maddesini yürürlükten kaldırsak bile, evlilik kurumunu destekleyip koruyacağız. Yasaya göre, Singapur’da yalnızca bir erkek ve bir kadın arasındaki evlilikler tanınmaktadır” ifadelerini kullandı.

Singapur,eşcinsel seksi yasaklayan söz konusu kanunu 1965’te İngiltere‘den bağımsızlığını kazandıktan sonra da korumayı seçmişti.

Kanun son yıllarda aktif olarak uygulanmıyordu. Bu da eşcinsel gece kulüplerinin varlığı dahil olmak üzere LGBTİQ+’ların kamusal hayatta özgür olmalarına olanak verdi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.