ManşetTürkiye

Sincan Çocuk Cezaevi’nde arbede: 7 çocuk ile 14 gardiyan yaralı

0

Ankara, Sincan Çocuk Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan çocuklar ile infaz koruma memurları arasında çıkan olayda, 7 çocuk ile 14 infaz koruma memuru yaralandı. Çocukların tedavisi cezaevinde yapıldı.

Ankara Sincan Çocuk Kapalı Cezaevi’nde 21 Aralık (dün) akşam saatlerinde gardiyanlarla çocuklar arasında henüz bilinmeyen bir sebeple yaşanan gerginlik kavgaya dönüştü.

Olaylar sonucunda yedi çocuk ve 14 gardiyan yaralandı. Yaralı çocukların tedavisi cezaevi içerisinde yapıldı.

Başsavcılıktan açıklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Sincan Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu olarak bulunan çocuklar arasında tartışma çıktığını belirten açıklamada şöyle denildi:

“Yaşanan tartışmaya görevli infaz koruma memurlarının müdahalesi sırasında 7 çocuk ile 14 infaz koruma memuru hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralanan çocukların tedavileri cezaevi içerisinde sağlık memurlarınca yapılmış olup hastaneye herhangi bir çocuğun sevkine gerek duyulmamıştır.”

Aileler cezaevi önüne geldi

Öte yandan, olay yerine polis ve jandarma ekipleri de sevk edilirken, cezaevinde çocukları bulunan ailelerden bazıları ise yaşanan olayı öğrenince cezaevi önüne gelerek yetkililerden bilgi almaya çalıştı.

Bir grup avukat da cezaevi önüne geldi. Avukatlar ve aileler, bir süre bekledikten sonra ayrıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Sincan Kapalı Çocuk Cezaevi’nde önceki akşam yaşanan olaylar sonrası Ankara Barosu Cezaevi Sorunları İzleme Komisyonu, Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Ankara Tabip Odası, Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum, Çocuklar İçin Daha İyi Bir Dünya Girişimi, İnsan Hakları Derneği, İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı’ndan ortak bir açıklama yapıldı.

Ankara Barosu, Ankara Tabip Odası, Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum ve İHD’den ortak açıklama

21 Aralık akşamı yaşanan olayların sebebinin ve niteliğinin tam olarak bilinmediği ifade edilen açıklamada, Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin cezaevi yönetimiyle iki kere görüşme girişiminde bulunulduğu, altı çocuk ve 14 gardiyanın karıştığı bir olay yaşandığı, olay sonucunda altı çocuk mahpus ve iki gardiyanın yaralandığı aktarıldı.

.

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.