Hayvan HaklarıManşetTürkiye

Silivri Belediyesi Barınağı’nda neler oluyor? Hayvanlara işkence ve katliam görüntüleri sızdırıldı

0

Silivri Belediyesi‘ne bağlı Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde, kalan hayvanlara yaşatılan işkence ve  hemen her gün yaşamını yitiren onlarca hayvanın görüntüleri sızdırıldı.

İddialara göre, rehabilitasyon merkezinde çalışan bir personel, vicdanının elvermemesi nedeniyle yaşananları ifşa etti. Ortaya çıkan görüntülerde, Silivri Belediyesine bağlı veteriner hekimlerin gerçekleştirdiği uygulamalar kan donduruyor.

Gazete Silivrinin aktardığına göre, son iki haftada, merkezde tedavi gören onlarca kedi ve köpeğin hayatını kaybettiği iddia ediliyor. Sızdırılan bir video ise hayvanların steril bir ortam yerine açık alanda operasyon geçirdiğini gösteriyor. Köpeklerin başlarına bağlanan sopalarla kurban gibi durdukları görülen video tepki topladı.

Sosyal medyada hızla yayılan bu skandal, hayvan severleri bir araya getirdi. Hayvan hakları savunucuları, olayın derinlemesine araştırılmasını ve sorumluların hesap vermesini talep ediyor.

Söz konusu paylaşımlarda yer alan hayvanların tedaviye cevap vermeyerek kurtarılamayanlar olduğunu ve yerel seçimlerin sürecinde farklı bir algı yönetme teşebbüsü olduğunu iddia eden Silivri Belediyesi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

”Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezimiz 2000 yılından bugüne can dostlarımız için hizmet vermektedir. Belediyemiz hizmet alanı içerisinde 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde sahipsiz hayvanlarla ilgili yakalama, müşahede etme, kısırlaştırma, kulak küpesi ve mikroçiple işaretleme ile aşılama işlemleri yapıldıktan sonra sahiplendirme, sahiplendirilemeyen hayvanların alındığı yere geri bırakılması ve sahipli hayvanlarla ilgili ise kayıt işlemleri yapılmaktadır. Trafik kazaları, hastalık ve benzeri vakalar neticesinde hayata tutunamayan can dostlarımızla ilgili de usulüne uygun defin işlemleri yürütülmektedir.”

You may also like

Comments

Comments are closed.