Kategoriler: KadınManşet

Şiddet uygulayan evli olduğu erkeği öldüren Fatma Koç, beraat etti

Konya‘da duvarda gördüğü böcek nedeniyle iki çocuğu ve kendisine şiddet uygulayan, evli olduğu erkek Mustafa Koç‘u bıçaklayarak öldüren ve ilk duruşmada tahliye olan Fatma Koç, suçun ‘meşru müdafaa‘ kapsamında işlendiğine kanaat getirilerek, beraat etti.

Olay, 4 Ocak günü saat 19.30 sıralarında Beyşehir ilçesi Hamidiye Mahallesi‘nde meydana geldi. Eve alkollü geldiği öne sürülen Mustafa Koç, iddiaya göre duvarda gördüğü böcek nedeniyle 17 yaşındaki ve 13 yaşındaki çocukları ile eşi Fatma Koç‘a şiddet uyguladı. Fatma Koç, saldırıdan kurtulup kendisine şiddet uygulayan Mustafa Koç’u bıçakladı. Olayın ardından gözaltına alınan Fatma Koç, tutuklandı.

DHA’nın aktardığına göre; hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan dava açılan Fatma Koç, Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde 22 Haziran’da görülen ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Fatma Koç, bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmaya katılan, Fatma Koç’a şiddet uygulayan Mustafa Koç’un babası Ferruh Koç, Fatma Koç’tan şikayetçi olmadığını yineleyerek, ”Önceki beyanlarımı tekrar ederim, şikayetçi değilim” dedi.

Mustafa Koç’un annesi Güllü Koç da Fatma Koç’tan şikayetçi olmadığını ve cezalandırılmasını istemediğini söyledi.

‘Adalet yerini buldu’

Fatma Koç da son savunmasında ”Olay nedeniyle üzgünüm beraatımı talep ederim” dedi.

Mahkeme heyeti, Fatma Koç hakkında ‘kasten öldürme‘ suçundan kamu davası açıldığını hatırlattı. Heyet, sanığın eylemlerine karşı meşru savunma hakkını kullanılması sırasında sınırın mazur görülebilir bir heyecan, korku ve telaştan ileri gelmiş olduğunun değerlendirildiğini belirterek, beraatine karar verdi.

Adliye çıkışında avukatı Şefika Yıldırım ile birlikte gazetecilere konuşan Fatma Koç, “Avukatım, savcılar ve hakimler sayesinde ceza almadım. Onlara bin kere teşekkür ederim. Adalet yerini buldu” ifadesini kullandı.

Türkiye’de erkek şiddeti

Türkiye’de son dokuz ayda erkekler en az 248 kadını öldürdü, 118 kadını taciz etti, 187 çocuğu istismar etti, 605 kadına şiddet uyguladı, 24 kadına tecavüz etti. Erkekler en az 372 kadını seks işçiliğine zorladı. 2022’nin ilk dokuz ayında 145 kadının ölümü basına “şüpheli” olarak yansırken, erkekler, yılın ilk dokuz ayında en az 32 çocuğu öldürdü.

Eylül’de en az 26 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Erkekler, en az 71 kadına şiddet uyguladı, en az 12 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az 16 kadını taciz etti, iki kadını da seks işçiliğine zorladı. Rakamlar bianet’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği Erkek Şiddeti Çetelesi’nden:

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi