KadınManşet

Şiddet gördüğü kocasını öldüren Çilem Doğan’ın 15 yıl hapis cezası onandı

0
Adana‘da, kendisine şiddet uygulayıp fuhuşa sürüklediği iddiasıyla eşi Hasan Karabulut‘u tabancayla vurarak öldüren Çilem Doğan’a yerel mahkemenin verdiği 15 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Yargılama sırasında kefaletle serbest bırakılan ancak onama kararıyla yeniden cezaevine girecek olan Doğan, “Aslında beni değil 8 yaşındaki bir kız çocuğunu mahkûm ettiler” dedi.

‘Sekiz  yaşındaki kız çocuğunu mahkûm ettiler’

Hapis cezasının onanmasının ardından DHA’ya konuşan Çilem Doğan, böyle bir karar beklemediğini ve büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Yıllarca şiddet gördüğünü ve kızıyla hayatta kalma mücadelesi verdiğini dile getiren Doğan, Bu kararla aslında beni değil, sekiz yaşındaki kız çocuğunu hapsettiler. Sekiz yaşındaki kız çocuğu hem annesiz hem babasız büyüyecek. Beni aslında mahkum etmediler. Sekiz yaşındaki bir kız çocuğunu sahipsiz bıraktılar. Çok üzgünüm. Adalete olan inancımı kaybettim. Mücadelemiz devam edeceğiz. Bir şekilde kazanacağız” dedi.

Doğan’ın avukatı İsa Ayanoğlu, kararı Ceza Genel Kurulu’na taşıyıp karar düzeltme talep edeceklerini ve bu durumun adil olmadığını belirterek, kararın erkek şiddetini cesaretlendireceğini ifade etti.

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.