ManşetTürkiyeUncategorized

Seyr-i Sabah’a Gezi cezası

0

Zafer Arapkirli’nin Rusya’nın Sesi radyosunda sunduğu Seyr-i Sabah programına RTÜK beş günlük yayın durdurma cezası verdi. Gerekçe; Gezi eylemlerindeki polis şiddetinin eleştirilmesi.

Rusya’nın Sesi (RS) FM radyo istasyonunda gazeteci Zafer Arapkirli’nin sunduğu Seyr-i Sabah programına beş günlük yayın durdurma cezası verildi. Cezanın, Gezi eylemlerinde öldürülen Abdullah Cömert ve Berkin Elvan’a polis şiddeti uygulanmasıyla ilgili eleştiri nedeniyle verildiği öğrenildi

Zafer Arapkirli Twitter hesabından yaptığı ‘KAPALIYIZ’ başlıklı duyuruda “RTÜK’ün aldığı beş günlük yayın durdurma kararı nedeniyle Seyr-i Sabah’ı beş gün süre ile yapamıyoruz. 20 Mayıs’ta görüşmek üzere” dedi. Arapkirli programında gazetelerin manşetlerini inceliyor, gündemi tartışıyor; aralarında siyasetçi, gazeteci ve akademisyenlerin de olduğu konuklarla sohbet ediyor.

Gezi, terör kapsamına alınmış 

CHP’li Barış Yarkadaş, RTÜK’ün RS FM’e verdiği cezayla ilgili sosyal medya hesabından şu bilgileri verdi: “CHP’nin RTÜK’teki temsilcilerinden olan İlhan Taşçı, diğer üye ve meslek büyüğümüz İsmet Demirdöğen’le birlikte verilen cezaya itiraz ettiklerini ve şerh düştüklerini söyledi. Cezanın gerekçesi ise korkutucu. Taşçı’dan edindiğim bilgiye göre RTÜK, Arapkirli’nin Gezi’de katledilen Abdullah Cömert ile Berkin Elvan’a uygulanan polis şiddetini eleştirmesini ‘terör eyleminin amacına fayda sağlamak’ gibi saçma ve hukuksuz bir gerekçeyle cezalandırmış! RTÜK ayrıca Cömert ve Elvan’ın öldürülme biçimini anlatmayı da suç saymış. Yayını beş gün durduran RTÜK, radyoya reklam gelirinin yüzde beşinden kesinti yapılma cezası da vermiş. Yayın dünyasında 5 + 5 olarak bilinen bu uygulama, cezanın üst sınırı! RTÜK, bir kere Gezi Direnişi’ni tamamen keyfi ve siyasi saiklerle, ‘terör’ kapsamına alıyor… Gezi’de yaşanan polis şiddetini eleştirmeyi de adeta suç haline getiriyor. Beş gün boyunca yayın saatinde belgesel yayımlanacak”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.