Kültür-SanatManşet

Seyfi Dursunoğlu’na veda

0

‘Huysuz Virjin’ karakteriyle bilinen drag queen, şarkıcı ve sunucu Seyfi Dursunoğlu bugün Zincirlikuyu Camisi’nde kılınan namazın ardından defnedildi. Sevenleri Seyfi Dursunoğlu’na veda etti.

KOAH hastası olan ve özel bir hastanede 15 gün zatürre tedavisi gören 88 yaşındaki Dursunoğlu, 17 Temmuz’da yaşamını yitirmişti.

AA’da yer alan habere göre çok sayıda basın mensubunun görev yaptığı törende, taziyeleri sanatçının yeğenleri Dilek Dursunoğlu, Güliz Buyrukbilen ve Gizem Özköseoğllu kabul etti.

Dilek Dursunoğlu: Ona yakın olmak bir armağan

Dilek Dursunoğlu, amcasının vefatından dolayı çok üzgün olduklarını belirterek, ” Çok sevdiğimiz, çok özel biriydi. Amcam gibi bir ruha, öyle bir kişiliğe o kadar yakın olmak, onun kanından olmak, çok tarifsiz bir değer, armağan bence. Nur içinde yatsın. Yolu ışık olsun” dedi.

Sanatçının bedenini kadavra olarak bağışladığı yönündeki açıklamasının sorulması üzerine Dilek Dursunoğlu, “Kadavra ile ilgili bir bilgi, belge yok. Zaman içinde göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Seyfi Dursunoğlu’na veda

Tüm vasiyetini ÇYDD’ye bıraktı

Sanatçının mirasını bırakacağını açıkladığı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı (ÇYDD) Ayşe Yüksel ise Seyfi Dursunoğlu’nun sonsuzluğa uğurlamak üzere Zincirlikuyu Camisi’nde bir araya gelindiğini söyleyerek, “Kıymetli sanatçımızın bütün mal varlığını ÇYDD’ye bağışladığını hem vasiyeti aracılığıyla hem de basındaki röportajlarından hepimiz biliyoruz. Derneğimize bu bağışı yaptığı için çok onurlu ve gururluyuz. Büyük de sorumluluk duygusu içindeyiz” diye konuştu.

Yüksel, sanatçının çok çalışkan bir kişiliğe sahip olduğunun altını çizerek, “Senelerce emek verdi. Onun nasıl çalıştığını, ne kadar çok uğraştığını, bütün kostümlerini kendisinin diktiğini, makyajını kendisinin yaptığını biliyoruz. O kadar çok alın teri var ki yaptıklarında, buna çok saygı duyuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Törene katılanlar arasında, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, caz sanatçısı Bora Gencer, oyuncu ve şarkıcı Gülben Ergen yer aldı.

Seyfi Dursunoğlu kimdir?

1 Ekim 1932’de Trabzon’da doğdu. Aslen Bayburtlu olan ailesi 1938’de İstanbul’a göç etti. Atikali’de başladığı ilkokulu Beylerbeyi’nde bitirdi. Daha sonra Heybeliada Askeri Deniz Lisesi’nde yatılı okudu ama bir süre sonra buradan ayrılarak Boğaziçi Lisesi’nden mezun oldu.

İngiliz Filoloji’sinde başladığı üniversite öğrenimini maddi sıkıntılar nedeniyle yarım bıraktı. 18 yıl memur olarak çalıştıktan sonra işinden ayrıldı ve 1970’te Huysuz Virjin olarak sahneye çıkmaya başladı.

Her yıl İzmir Fuarı’nda sahneyi Türkiye’nin tanınmış solistleriyle paylaştı. İzmir Fuarı’na gelen binlerce insan sayesinde, televizyona çıkmadı ama tüm Türkiye’de kendinden bahsettirdi.

“Huysuz Virjin” karakteriyle en büyük sıçramayı TRT’de Öztürk Serengil’in yarışma programına katılarak yaptı. 1970’lerde Huysuz Virjin 1. adında bir kanto plağı yaptı.

2007 yılında Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) tarafından programının yayınlandığı televizyon kanallarına dolaylı olarak baskı yapıldığı ve sansür uygulandığını gerekçe göstererek Huysuz Virjin’i artık canlandırmayacağını açıkladı. Ancak 2012’de Show TV’de yayınlanan Huysuz’la Dans Eder misin? programını sundu. Aynı yıl Star TV’de yayınlanmaya başlayan, Benzemez Kimse Sana adlı yarışmada jüri üyeliği yaptı. Programın final bölümüne son kez “Huysuz Virjin” olarak çıkmıştır ve “Bu benim son kantom” diyerek yaşından dolayı bir daha kanto yapamayacağını duyurdu.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.