ManşetTürkiye

Sevag’ın davası bir kez daha ertelendi

0

Ermeni soykırımının 96. yıldönümünde zorunlu askerlik yaparken öldürülen Sevag Şahin Balıkçı’yla ilgili dava dokuzuncu kez ertelendi. Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun ardından 10. duruşma 25 Ocak 2013’te görülecek.

Zorunlu askerlik yaparken, Ermeni soykırımının 96. yıldönümü olan 24 Nisan 2011’de er Kıvanç Ağaoğlu’nun silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Sevag Balıkçı’yla ilgili davanın dokuzuncu duruşması dün görüldü.

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Balıkçı ailesi ve avukatları Cem Halavurt, dokuz yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Ağaoğlu ve avukatı İbrahim Gök katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Balıkçı ailesine destek vermek amacıyla duruşmaya girdi.

Tanık ifadesini yönlendiren Kaya’ya soruşturma

bianet’e konuşan Balıkçı ailesinin avukatı Cem Halavurt, bir sonraki duruşmanın 25 Ocak 2013’e ertelendiğini söyledi.

Sanık Kıvanç Ağaoğlu’nun akrabası Bülent Kaya’nın görgü tanıklarından Halil Ekşi’nin ifadesini yönlendirdiği yönünde iddiaları hatırlatan Halavurt, talepleri doğrultusunda mahkemenin Kaya hakkında soruşturma açılmasına karar verdiğini ifade etti.

Söz konusu suç, Aydın’da işlendiği için soruşturma Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülecek.

Halavurt, olayla ilgili Adli Tıp Kurumu raporunun gelmesi ve dinlenmeyen tanıkların da dinlenebilmesi için 10. duruşmanın 25 Ocak 2013 tarihine ertelendiğini belirtti.

(Bianet)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.