Kültür-SanatManşet

“Sen mutlu ol yeter!”in efsanesi İstanbul’da

0

Dünyaca ünlü ses virtüözü, 10 Grammy ödüllü Bobby McFerrin, İstanbul’da konser verecek.

Eleştirmenler tarafından “insanüstü” olarak tanımlanan McFerrin, 1988’de yıl boyunca listelerde bir numaradan inmeyen “Don’t Worry Be Happy”şarkısıyla tüm dünyada tanınmıştı. Dört oktavlık ses genişliği, inanılmaz müzik kulağı, muhteşem ses tekniği, şenlikli ve özgürleştirici doğaçlama yeteneğiyle Bobby McFerrin Mozart ve Bach’ın klasiklerinden gospele, R&B’den jazz’a, Beatles’ın parçalarından progressive’e kadar bir çok müzik türünü içinde barındıran canlı performanslarıyla ünlü.

Ancak Bobby McFerry’yi esasında özel ve biricik kılan, müziğe ve icrasına yaklaşımı. 2004’te Viyana şehir meydanında açık havada düzenlenen dev “Avrupa için Konser”de Viyana Filarmoni Orkestrası’nı yönetmiş olan sanatçı, seyirciyi ve sahneyi paylaştığı diğer sanatçıları da çok iyi yönlendirerek ortaya muhteşem ve özgürleştirici müzik ziyafetileri çıkmasını sağlayan bir maestro olarak da biliniyor. Bu özelliklerini son olarak 6-9 Mayıs 2011 tarihlerinde düzenlenen Aarhus Vokal Festivali’nde gösteren McFerrin’in konserlerinde esprili ve keyifli tavırları, yer yer stand up şova dönüşen tarzı ve kendiliğinden akan sahnesi çok başarılı olarak nitelendiriliyor.

28 Mart 2012’de İş Sanat’ta düzenlenecek olan konserin biletleri 20 ile 110 lira arasında değişecek ve 24 Ocak’ta satışa çıkacak.

Sanatçının muhteşem performanslarının bazılarını aşağıdaki bağlantılarda izleyebilirsiniz

North Sea Caz Festivali 2008’de seyircilerle yaptığı doğaçlama düetler

Ave Maria

Montreal konserinde Richard Bona’yla yaptığı muhteşem doğaçlama

Beatles’tan Blackbird şarkısını tek başına coverlarken

Seyirciyle yaptığı çok keyifli bir blues doğaçlaması

Aarhus Vokal Festivali’nde bir öğrenciyle yaptığı doğaçlama düet

Aarhus Vokal Festivali’nde The New VoxNorth grubuyla yaptığı müthiş Sweet Home Chicago doğaçlaması

You may also like

Comments

Comments are closed.