ManşetTürkiye

Sen misin cezaevindeki tecavüzü ortaya çıkartan

0

Pozantı Cezaevi’nde yaşanan taciz ve tecavüzü anlattığı için tutuklanan T.T hakkında 6 ayrı suçlamayla 40 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

 

Pozantı Cezaevin’de yaşadıkları taciz ve işkenceyi anlattıktan kısa bir süre sonra tutuklanan TT hakkında 40 yıl hapis cezası isteniyor.

ANF’den Meliha Gündüz’ün haberine göre, Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi’nde ikametgah eden Şırnak merkez nüfusuna kayıtlı 18 yaşındaki tecavüz mağduru T.T hakkında 6 ayrı suçlamayla 40 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamede T.T, “örgüte üye olmak”, “gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet etmek”, “kamu malına zarar vermek”, “örgüt propagandası yapmak”, “polise direnmek” ve “örgüt adına eylem yapmakla” suçlandı.

İddianamede gösterilen deliller ise polislerin ifadeleri, mobbese görüntüleri ve çekilen fotoğraflardan oluşuyor.

T.T hakkında açılan davanın duruşması 8 Mayıs’ta Adana 6.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

T.T’nin avukatı Av. Tugay Bek, “Müvekkilimin tutuksuz yargılanması gerekiyor, ruh sağlığı iyi değil. Adana Ruh ve Sinir Hastanesi’nde tedavi gördü. Hastaneden de memnun değildi onun için tedavisini yarıda bırakıp cezaevine gelmek zorunda kaldı” dedi.

BAĞIMSIZLARIN KOĞUŞUNA VERİLDİ

Müvekkili T.T ile son olarak geçtiğimiz Pazar günü görüştüğünü belirten Av. Bek, “Müvekkilimle görüştüğümde durumu iyi değildi. Kendisi siyasilerin kaldığı koğuşa girmek istemesine rağmen cezaevi yönetimi onu bağımsızların koğuşuna vermiş buda onu çok rahatsız etmiş. Pozantı’yı anlattığı için bu uygulamaya maruz kaldığını ve yakalandığını düşünüyor” diye konuştu.

TT Pozantı Cezaevi’ndeki hak ihlallerini kamuoyu gündemine taşıdıktan kısa süre önce intihar girişiminde bulunduğu için sevkedildiğin hastanede adli bir mahkumun saldırısına uğradı.

Adana Şube Başkanı Osman Kara da TT’nin tedavisinin cezaevi dışında yapılabilmesi için Adalet Bakanlığı’na yazılı olarak başvurduklarını söyledi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.