EkolojiManşet

Şemdinli’de orman yangını üç gündür kontrol altına alınamadı

0

Hakkari‘nin Şemdinli ilçesine bağlı Nȇrkole köyü yakınlarında bulunan ormanlık alanda çıkan orman yangını üç gündür kontrol altına alınamadı.

Yangına müdahale edilmemesini eleştiren kurumlar İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Temsilciliği öncülüğünde yazılı bir açıklama yayınladı.

Kurumlar “Yangının hızla devam eden ilerleyişine dair son durum kaygı verici olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız. Yangınların, yerleşim yerlerindeki mezarları tehdit eder bir duruma geldiğini de belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.

‘Yaygara kopartma’ açıklamasına tepki

AKP’li Şemdinli Belediyesi başkanı Tahir Saklı‘nın sosyal medya üzerinde yangının söndürülmesine ilişkin yürütülen etiket çalışmasına, “Yaygara kopartma” şeklinde paylaşım yapmasına tepki gösterilen açıklamada şunlar söylendi:

“Şemdinli Belediyesi yöneticilerine, vatandaşlık sorumluluğuyla kamuoyu yaratmaya çalışan yurttaşlara yönelik ‘yaygara kopartma’ ithamlarında bulunmak yerine, yayılan yangılara ivedilikle ve ciddiyetle yaklaşmaları gerektiğine ilişkin sorumluluklarını hatırlatıyoruz.”

OGM: Kontrol altına alınmak üzere

Sosyal medyada tepkilerin yükselmesinin ardından bir açıklama yapan Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Hakkâri/Şemdinli’de çıkan örtü yangını ile mücadelemiz devam ediyor” dedi.

Açıklamada “Yangına ilk andan itibaren müdahale eden ekiplerimiz, küçük bir alanda devam eden yangını kontrol altına almak üzere. Ülkemizin her karış toprağını, Yeşil Vatan’ımızın her fidanını korumaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.