ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim Günlüğü] TİP, Yeşil Sol ve HDP’den seçim açıklaması: Mutlaka kazanacağız

0

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanlığı ikinci tur kesin olmayan seçim sonuçlarını açıkladı ve yüzde 52,14’le Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçildiğini açıkladı.

Türkiye İşçi Partisi‘nden (TİP) seçim sonuçlarına dair yapılan açıklamada seçime eşit olmayan koşullarda gidildiğini belirterek “Olağanüstü eşitsiz koşullarda, devletin tüm aygıtlarının ve medyanın iktidar kontrolünde olduğu bir sürecin sonunda, ikinci tur seçimini kazanmış olsa bile Tayyip Erdoğan’ın ülkemizin yarısının direncini kıramadığını altını çiziyoruz. Parti olarak, tespit ettiğimiz tüm usulsüzlüklere itiraz edecek, tek bir oyun bile heba edilmemesi için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Tek adam rejimine boyun eğmeyen yurttaşlara çağrı

“Seçim sonucu ne olursa olsun, bizler, alın teriyle hayata tutunan emekçiler bu sömürü ve yolsuzluk düzenini yıkacağız” denilen açıklama şöyle devam etti:

“Yaklaşan ağır krizler karşısında halkın haklarını ve çıkarlarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz, Sülale Devri’nin bir an önce sona ermesi için mücadelede en ön safta yerimizi alacağız. 21 yıllık tek adam rejimine ve onun baskı düzenine boyun eğmeyen, Erdoğan’ın karşısında kalın bir kırmızı çizgi çeken tüm yurttaşlarımızı yanımıza, mücadele saflarına, umutsuzluğu yenecek olan inadımıza davet ediyoruz.”

‘Ülkeyi para babalarının insafına terk edemeyiz’

“Türkiye İşçi Partisi’ne gönül vermiş, oy vermiş her bir yurttaşımızın katkısıyla yeni yol arkadaşları kazanacağız, emekçilerin örgütlü gücünü yaratacağız. Yurttaşlarımıza, seçmenlerimize, ülkemizin emekçilerine çağrımız ayağa kalkmaktır. Yenilmek, memleketten umudu kesmektir. Yenilmedik, yenilmeyiz. Biz bu ülkeyi saltanat sevdalılarının ve bir avuç para babasının insafına terk etmeyiz. Biliyoruz ve inanıyoruz: Mutlaka kazanacağız!”

Seçim sonuçlarıyla ilgili Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın ile HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Yapılan açıklamada “Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan devletim tüm imkanlarını kullanmıştır. Manipülasyonlar, montaj videolar seçimlerin adil olmadığı gösteren en çarpıcı örneklerden bazılarıdır. Otoriterlik ve demokrasi tercihi ile karşı karşıya bırakılan toplum için kapının daha fazla açılması için mücadelemizi ortaya koyduk” sözlerine yer verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kürtlerin yoğun yaşadığı 16 ilde seçim sonucu 14 Mayıs’a göre değişmediği görülmüştür. Sıcağı sıcağına bir kez daha söyleyelim ki Cumhur İttifakı‘nın 2015’ten yana devreye koyduğu baskı kurma stratejisinde ısrar ederse çoklu kriz büyük bir çöküşle kapı aralayacaktır. Her alanda mücadeleye devam edeceğiz. Barışı, adaleti, eşitlik, özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz. Sonuçlara açıkça göstermiştir ki bu ülkede her iki kişiden birinin değişim talebi vardır. Bizler buradayız. Hem Meclis’te hem hayatın her alanında demokratik mücadeleyi sürdüreceğiz.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.