ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim Günlüğü] Öztrak: Kimse oldu, bitti yaratmaya kalkmasın, sandıkların başındayız

0
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından saat 17.00’de sandıklar kapandı ve oy sayma işlemi başladı.

İlk açıklamayı Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Faik Öztrak yaptı.  Öztrak, “Şimdi seçimin en kritik aşamasındayız. Oylara, oy çuvallarına, ıslak imzalı tutanaklara sahip çıkacağız” dedi.

Milletvekillerinin yanı sıra PM ve YDK üyelerinin, örgütlerin ve yerel yöneticilerin seçim bölgelerinde olduğunu söyleyen Öztrak şunları söyledi:  “Sandık başında görevli arkadaşlarımız, müşahitlerimiz, üstün bir sorumluluk anlayışıyla görevlerini sürdürüyorlar. Biz de genel merkezimizde kurduğumuz veri sistemiyle, sandık sonuçlarını takip ediyoruz. Üstüne basa basa söylüyorum. Milletimizin iradesini sonuna kadar koruyacağız ve kazanacağız”

‘Görevinizin başından ayrılmayın’ çağrısı

Saat 19.00’ı işaret eden Öztrak özetle şu ifadeleri kullandı:

Sadece iki adayı oyladığımız için sonuçlar bu akşam hızla belli olacak. Tüm yetkilileri sağduyulu davranmaya ve görevlerini layıkıyla yapmaya davet ediyoruz. Sandık görevlilerimize ve müşahit arkadaşlarımıza özellikle görevlerini bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Sayım sırasında yapılabilecek tüm usulsüzlükleri takip edip önleyeceksiniz. Islak imzalı tutanakların seçim kurullarına güvenle ulaşmasını sağlayacaksınız. Birleştirme tutanaklarını takip edeceksiniz, ve ıslak imzalı tutanakları Genel Merkez’imize hızla ulaştıracaksınız. Bütün bu işlemler bitene kadar görevinizin başından ayrılmayacaksınız.

Devletin resmi ajansı tarafından açıklanan ilk sonuçların, nasıl manipüle edildiğini ve ne kadar hızlı değiştiğini, bu seçimin ilk turu dahil, AK Parti dönemindeki bütün seçimlerde gördük. Bu yüzden, tekrar ediyorum,
görevinizin başından ayrılmayacaksınız.”

‘Balkon konuşmalarıyla suyu bulandırmayın’

Sonuçlar kesinleşinceye kadar, kimsenin “oldu bitti” yaratmaması gerektiğini söyleyen CHP Sözcüsü, “Kimse, balkon konuşmalarıyla suyu bulandırmaya kalkışmasın. Milletimiz, saat 19:00’da yapacağımız açıklamayı beklesin. Görevlilerimiz ve vatandaşlarımız sandıkları korumaya devam etsin. Sevgili yurttaşlarımız, birleşe birleşe bugüne geldik. Bugün hep birlikte kazanacağız. Demokrasi kazanacak, ‘Yandaşımın değil, vatandaşımın refahı’ diyenler kazanacak. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında bu ülkeye yeniden baharları getireceğiz” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.