ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim Günlüğü] Kılıçdaroğlu Onursal Adıgüzel’i görevden aldı

0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento Seçimleri sürecini yönetemediği gerekçesiyle CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’i görevden aldı.

Adıgüzel, Twitter’dan konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Kamuoyunda oluşan olumsuz kanaat nedeniyle, seçim akşamı sistemlerimiz çalışmasına ve hiçbir teknik aksaklık yaşanmamasına rağmen, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sürecine zarar vermemek adına 2018 yılından bu yana sürdürdüğüm görevimden ayrılıyorum” ifadelerini kullandı.

CHP seçim akşamı, (14 Mayıs) vatandaşların bilgilenebileceği bir sonuç ekranı paylaşımında bulunmadığı için yoğun bir şekilde eleştirilmiş, Adıgüzel ise eleştirilere şöyle yanıt vermişti:

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkesin erişimine açık bir seçim sonuç ekranı yayınlamayı hiçbir zaman taahhüt etmedik. Bizim birincil önceliğimiz tüm sandıklardan doğru sonucu almak ve ihtilaflı durumlar olması halinde de bunlara hızlıca hukuki itiraz süreçlerini başlatabilmektir.”

Aynı seçimlerde Yüksek Seçim Kurulu’nun sonuçları da paylaşılmamış, vatandaşlar sonuçları televizyon kanallarında yayın yapan birkaç gazeteciye gönderilen bilgi mesajları aracılığıyla öğrenebilmişti. Anadolu Ajansı sonuç verilerini Cumhur İttifakı‘nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan‘ın oy oranlarını yüksek oranda açmış ve bu oranlar uzunca bir süre güncellenmemişti. ANKA‘nın verilerinde ise ilk aşamada güncellemeler oldukça yavaş seyretmişti. Vatandaşlar cumhurbaşkanını seçmek için gittikleri sandık sonuçlarından haberdar olabilmek için saatlerce televizyon izlemek ve sosyal medyada yapılan paylaşımları taramak zorunda kalmıştı. Bir kesim vatandaş ise desteklediği cumhurbaşkanı adaylarının partilerinin genel merkezleri önünde beklemek zorunda kalmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.