ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim Günlüğü] CHP: İkinci tur kesinleşti, mutlaka kazanacağız

0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplasında seçim sonucuna yönelik açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin kesin olarak ikinci tura kaldığını açıklayan Öztrak, “Dün akşam sabaha kadar gösterdikleri büyük fedakârlığı 28 Mayıs’ta da göstereceklerinden ve milletimizin tek bir oyunun dahi heba olmayacaklarından eminiz” ifadelerini kullandı.

Faik Öztrak, “Milletimizin iradesi her şeyin üzerindedir. İkinci turda mutlaka ama mutlaka kazanacağız. Kazanan demokrasi olacak, kazanan Türkiye olacak” diye konuştu.

‣ Kılıçdaroğlu: Milletimiz ikinci tur diyorsa başımızın üstüne

‘Yurt dışından 300 sandık henüz sayılmadı’

Öztrak, “Dün yapılan seçimler, [Recep Tayyip] Erdoğan’ın milletimizden güvenoyu alamadığını göstermiştir” dedi.

Sayımların hâlen devam ettiğine işaret eden CHP Sözcüsü, şunları kaydetti:

“Şu an itibarıyla sandıkların tamamına yakını sayılmış, yurt dışından gelen sandıklardan sadece 300 civarında sandık henüz sayılmamıştır. Bunlar da sonucu değiştirmeyecektir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turda sonuçlanacağı artık kesinleşmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimi kesin olarak ikinci tura kalmıştır.

Dün sandığa gidip oy veren herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Katılım oranının yüzde 90’a yaklaşması demokrasimiz adına sevindiricidir.”

Müşahitleri, avukatları ve tüm gönüllüleri çabaları için takdir ettiğini belirten Faik Öztrak, “Önümüzdeki 15 gün boyunca hakkı hukuku ve adaleti bu ülkeye getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Milletimizin iradesi her şeyin üzerindedir. İkinci turda mutlaka ama mutlaka kazanacağız. Kazanan demokrasi olacak, kazanan Türkiye olacak” diye konuştu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.