ManşetSeçim Günlüğü

Seçim çalışmalarına yönelik saldırılar sürüyor: Tükenişlerinin göstergesi

0

Erzurum‘da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı‘nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu‘nun mitinginde yaşanan taşlı sopalı saldırının ardından diğer illerden de saldırı haberleri geldi. İzmir ve Amasya‘da da seçim çalışmalarına yönelik saldırılar gerçekleştirildi.

Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren Yeşil Sol Parti üyeleri “bozkurt” işareti yapan bir grubun saldırısına uğradı.

PİRHA’nın aktardığına göre, “bozkurt” işaretleriyle Yeşil Sol Parti standına gelen kişiler, afişleri yırtmak istedi.

Emek Partisi’nin Yeşil Sol Parti listelerinden Amasya 3. sıra milletvekili adayı Veli Bölük yaşananları şöyle anlattı:

“İnsanların bu ülkede daha rahat ve huzurlu yaşamalarını istiyoruz. Tek adam yönetiminden insanlar bıktı. 22 yıldır iktidardalar. Ülkede ne varsa hepsini sattılar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz. Bugün afişlerimizi yırttılar. Uyardık kendilerini. Üzerimize yürüdüler. Polis geldi. Polisin uyarılarına rağmen polise de hakaret ettiler. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Gider ayak ülkede kargaşa yaratmaya çalışıyorlar. Tükenişlerinin göstergesidir bunlar. Seçimlerin demokratik bir ortamda yapılmasından yanayız.”

İzmir’de kıraathaneye saldırı

İzmir‘in Buca ilçesinde, camlarında Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun afişlerinin asılı olduğu kıraathaneye saldırı düzenlendi.

Sosyal medyada saldırı anlarını paylaşan gazeteci Barış Yarkadaş, “Provokatörler bu kez İzmir Buca’da ortaya çıktı. Bir grup alçak, CHP’nin seçim afişlerinin olduğu bir kahvehaneye saldırdı” yazdı. Saldırıyla ilgili beş kişinin gözaltına alındığı açıkladı.

Ne olmuştu?

Erzurum‘da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı‘nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu‘nun mitingine taşlı saldırıda bulunulmuş, bu saldırı esnasında mitinge katılan vatandaşlardan bazıları başından, yüzünden ve bacağından yaralanmıştı. İmamoğlu, mitingini beşinci dakikasında sonlandırmak zorunda kalmış, otobüse sığınmıştı. O sırada atılan kaldırım taşlarının otobüsün camlarını da kırdığı görülmüştü.

Erzurum’daki bu saldırının ardından Mersin, Rize ve Trabzon‘da saldırılar gerçekleştirilmişti.

Mersin, Tarsus‘ta seçim çalışması yürüten Yeşil Sol Parti’nin anons aracı saldırıya uğramış, beş kişi yaralanmış, aracın lastikleri ve camları parçalanmıştı. Gerçekleştirilen bıçaklı ve sopalı saldırıda Yenimahalle’de bulunan Atatürk Caddesi’ndeki Yeşil Sol Parti anons aracı, kırmızı ışıkta beklediği esnada aracın önü MHP seçim bürosundan çıkan 20 kişilik grup tarafından kesilmişti. Aracın içerisinde bulunan yedi parti çalışanı, grubun küfür ve hakaretleriyle karşı karşıya kalırken, ardından sopa ve bıçaklı saldırıya uğramıştı.

Ayrıca Rize, Fındıklı‘da da SOL Parti seçim irtibat bürosuna saldırı düzenlenmişti. İrtibat bürosunda bulunan, bayraklar ve afişler parçalanmıştı.

Ek olarak Trabzon, Ortahisar‘da bir grup, CHP Trabzon Örgütü’ne saldırıda bulundu.Trabzon’un en işlek caddelerinden biri olan Kahramanmaraş Caddesi’nde CHP’ye ait standın karşısına AKP yönetimi stant kurmuştu. CHP Trabzon Gençlik Kolları‘nın 19.00’da etkinlik yaptığı sırada bir grup AKP ve MHP üyeleri CHP standına doğru ilerleyerek provokasyonda bulundu. Bunun üzerine CHP’nin standında da sloganlar atıldı. CHP yetkilileri, servis arabalarıyla kalabalık bir kitlenin alana getirileceğini öğrendikten sonra alanda kargaşa çıkmaması için çalışmalarını bitirme kararı almıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.