Kategoriler: Türkiye

Seçim 2011: Sebahat Tuncel Kadıköylü kadınlarla buluştu

Geçtiğimiz Cumartesi günü, Emek ve Demokrasi Bloğu İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Sebahat Tuncel, Kadıköy Kazım Koyuncu Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir kahvaltıda, çeşitli parti ve sivil toplum örgütlerinden kadınlarla buluşarak seçim kampayası hakkında bilgi verdi.

Seçim çalışmalarına geç başladıklarını ve bağımsız kadın adaylara karşı bir takım engellemeler olduğunu ifade eden Tuncel, “Birlikte çalışıp kadın taleplerini birlikte olgunlaştıralım.  Baskıların  karşısında birlik olarak durmak önemli. Bu güne kadar kadın milletvekilleri liderlerini dinleyen ‘akıllı’ kadınlar olmuşlar. Oysa bizler bağımsız kadınlar olarak davranıyor ve cinsiyetçi yaklaşımlara maruz kalıyoruz. Parlementoda iş yapmadan oturmanın bir önemi yok, bizi var edecek olan da birlikte mücadele verdiğimiz halktır.” diye konuştu.

Daha sonra çeşitli parti ve sivil toplum örgütlerinden kadınlar söz alarak seçim sürecine ilişkin değerlendirmeler yaptılar ve önerilerde bulundular. Yapılan açıklamalarda, Sebahat Tuncel’in  geçen dönem meclisin en aktif milletvekillerinden biri olduğu, çevre sorunlarından eşcinseller haklarına kadar pek çok konuyu meclise taşıdığı, ayrımcılığa uğrayanların meclisteki sesi olduğu anlatılarak, kampanya sürecinde bu  çalışmaları  öne çıkarmak ve halka anlatmak gerektiği dile getirildi. Ayrıca kadın mücadelesine de büyük katkıda bulunmuş olan adayın feminist kimliğinin vurgulanması ve feminist örgütlerle işbirliğine gidilmesi önerildi.

Daha sonra sadece kadınlara yönelik bir seçim bürosu açmak, feministerin  Sebahat Tuncel’i desteklediğine dair bir bildiri hazırlamak, gazete ilanı vermek, kamuoyunda tanınan biliminsanlarının desteğini almak, mahalle toplantıları ve şölenleri yapmak gibi öneriler yapıldı. Tüm bu görüş ve önerilerileri değerlendirmek üzere 10. Mayıs Salı günü saat 19:00’da Kadıköy’de EDP bürosunda yeniden toplantı yapılacağı bildirildi.

Yeşil Gazete

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi
Etiketler: Seçim 2011