Termik santral yüzünden susuz bırakılan İkizköylüler Milas Kaymakamı’nı şikayet etti

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de yaşayan sakinler, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’yi görevi kötüye kullanmakla suçluyor.

Avukat İsmail Hakkı Atal’ın İkizköylüler adına İçişleri Bakanlığı’na sunduğu şikayet dilekçesinde, YK Enerji’nin termik santral çalışmaları sırasında su kaynaklarını haksız yere kullanması ve bunun sonucunda köyde su kesintilerine neden olmasının yanı sıra Milas Kaymakamı’nın bu suçlamalara karşı harekete geçmemekte ısrar ettiği ve bu durumun yasaları ihlal ettiği belirtiliyor.

Milas Kaymakamlığı’na sunulan ikinci şikayette ise İkizköylüler, YK Enerji şirketinin sürekli olarak dinamit patlatması ve aşırı gürültü yaratması nedeniyle ciddi rahatsızlık duyduklarını belirtti. Şikayetçiler, gürültünün gece saatlerinde de devam ettiğini ve bu durumun Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Denetimi Yönetmeliği‘ne aykırı olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu faaliyetlerin yöredeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerine zarar verdiği ve köylülerin arazilerine gitmekte tereddüt etmelerine neden olduğu ifade ediliyor.

İkizköylüler üç gündür susuz: ‘Bu bize ceza mı?’
Akbelen Ormanı’ndaki kıyım Anayasa Mahkemesi’ne taşındı
Akbelen, YK Enerji’nin madeni için patlatılan dinamitlerle toz içinde kaldı

Her iki dilekçede de köylüler, Milas Kaymakamı’nın görevden alınması ve YK Enerji şirketine karşı yasal işlem başlatılması çağrısında bulunuyor. İkizköylüler, yasal mevzuata göre su kaynaklarının korunması ve çevresel gürültünün kontrol altına alınması gerektiğini, ve bu konularda yasaların gereği gibi uygulanmadığını belirtirken, yaşadıkları sıkıntıların çözümü için yetkililerden acil müdahale bekliyor.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete