Türkiye

Seçim 2011: AKP Osmaniye Mitingi’nde “gariplik”

0

AKP Genel Başkanı Erdoğan, Osmaniye’de Devlet Bahçeli Bulvarı’nda miting yapacak. Ancak mitingin alanının adı afişlerde “Bahçelievler Bulvarı” olarak geçiyor ama Osmaniye’de böyle bir meydan yok.

Tayyip Erdoğan, miting meydanlarında karşılıklı atıştığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memleketinde, onun adını taşıyan ‘Devlet Bahçeli Bulvarı’nda 5 Mayıs’ta seçmenlerine seslenecek.

Bahçeli’nin adını taşıyan bulvarı adres olarak billboardlarda göstermek istemeyen AKP yöneticilerinin buldukları formül ile ‘Devlet Bahçeli Bulvarı’ yerine ‘Bahçelievler Bulvarı’ yazılı afişlerle karşılaşan Osmaniyeliler bu sabahtan itibaren AKP ve ajanslara telefonlarla tepkilerini aktararak, Bahçeli’nin sadece bir parti lideri değil, hemşehrileri olduğu için sahip çıktıklarını aktardı.

Bir bölümü mitingin yapılacağı alan önünde toplanarak tepki gösterenler, “Malatya’da İsmet İnönü, Isparta’da Süleyman Demirel ismini taşıyan meydanlarda veya alanlarda miting düzenlenirken Osmaniye’de miting alanını gösteren billboardlara hemşerimizin ismini yazmak bu kadar mı rahatsız ediyor? AKP yöneticileri billboardlarda ‘Devlet Bahçeli Bulvarı’ yerine ‘Bahçelievler Bulvarı’nda miting yapacaklarına göre Erdoğan olmayan bir adreste miting yapacak.

Bu adresi bilen birileri varsa bize de söylesinler. Ya da Erdoğan Osmaniye’ye gelip böyle bir bulvarın açılışını yaptıysa bizim haberimiz olmadı. Yapılan bu saygısızlığı kınıyoruz” dedi.

AKP yönetimi daha önceki yerel seçimlerde yine “Devlet Bahçeli Bulvarı” yerine miting alanını gösteren adres olarak “Alibeyli Camii Civarı Çukurova Hastanesi önü” olarak yazmıştı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.