LGBTİ+Manşet

Scofield, “Eşcinsel olduğum için Rusya’ya gitmeye vicdanım el vermez”

0

Prison Break dizisinde Michael Scofield karakterini canlandıran oyuncu Wentworth Miller, St. Petersburg Film Festivali’nden gelen daveti  eşcinsel olduğu ve Rusya’daki eşcinsellere yönelik tutumu kabul edilemez bulduğu gerekçesi ile geri çevirdi. Miller, cinsel yönelimlerinden ötürü insan haklarının sistematik olarak yok sayıldığı bir ülkeye gitmeye vicdanının elvermediğini söyledi.

41 yaşındaki aktör festivalin direktörüne yazdığı ve ABD ‘li LGBT oluşumu GLAAD’ın internet sitesinde yayımlanan  21 Ağustos tarihli mektupta, şu ifadeleri kullandı:

“Nazik davetiniz için teşekkürler. Geçmişte Rusya’yı ziyaret etmekten keyif almıştım. Ataları arasında Ruslar da olan bir insan olarak ‘evet’ demek beni çok mutlu ederdi.

Ancak gey bir erkek olarak davetinizi reddetmek zorundayım. Rusya hükümetinin son dönemde eşcinsel kadın ve erkeklere yönelik muamelesi beni çok rahatsız ediyor. Durumun kabul edilebilir bir tarafı yok ve benim gibi insanların en temel hakları olan yaşamak ve sevmenin reddedildiği bir ülkenin ev sahipliği yaptığı bir kutlamaya gitmeye vicdanım el vermez.”

Wentworth Miller’ın St. Petersburg Film Festivali’ne gönderdiği mektubun ingilizce orjinal metni;

“August 21, 2013

Re: St. Petersburg International Film Festival / “Guest of Honor” Invitation

Dear Ms. Averbakh:

Thank you for your kind invitation. As someone who has enjoyed visiting Russia in the past and can also claim a degree of Russian ancestry, it would make me happy to say yes.

However, as a gay man, I must decline.

I am deeply troubled by the current attitude toward and treatment of gay men and women by the Russian government. The situation is in no way acceptable, and I cannot in good conscience participate in a celebratory occasion hosted by a country where people like myself are being systematically denied their basic right to live and love openly.

Perhaps, when and if circumstances improve, I’ll be free to make a different choice.

Until then.

Wentworth Miller

Member, HRC
Member, GLAAD
Member, The ManKind Project”

(Kaos GL, Radikal, Glaad, Yeşil Gazete)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.