YerelDoğa MücadelesiManşet

‘Saros Körfezi’nde tankerler değil balıklar yüzmeli’

0
Fotoğraflar: Keşan Postası

Keşan, Sazlıdere – Gökçetepe köyleri arasında BOTAŞ tarafından yapılmak istenen FSRU Limanı ve Kara boru hattı ÇED Raporunun iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada bilirkişi heyetinin incelemesi gerçekleşti.

Edirne İdare Mahkemesi tarafından atanan heyet, Pazartesi günü bölgede inceleme gerçekleştirdi. Keşfe BOTAŞÇevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri, ayrı disiplinden oluşan dokuz kişilik bilim insanı katıldı.

Bunun yanı sıra davacı tarafın avukatı Bülent Kaçar ile CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, çeşitli kurum temsilcileri, köy sakinleri ve Saros Gönüllüleri de keşif gezisinde yer aldı.

60 gün içerisinde mahkemeye sunulacak

Keşan Postası’nda yer alan habere göre yapılan keşfin sonunda bilirkişi heyeti 60 gün içinde raporlarını düzenleyip mahkemeye sunacak, sonrasında ise mahkeme kararını verecek.

FSRU Limanı‘nın yapılacağı yerle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nca hazırlanıp onaylanan 1/1000 ve 1/5000 alt ölçekli planların yürütmesinin durdurulması ve iptali ile Edirne İdare Mahkemesi’nce açılan davanın mahkeme bilirkişi keşfi 11 Kasım 2020 Çarşamba günü saat 11.30’da Sazlıdere’de yapılacak.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.