ManşetTürkiye

Saray: KHK değişebilir Yıldırım: KHK değişmeyecek

0

696 numaralı KHK, devletin tepesinde bir ikiliğe yol açtı.

Başbakan Binali Yıldırım, resmi ziyarette bulunacağı Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a hareket öncesi açıklama yaptı. Esenboğa Havalimanı’nda konuşan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi ve devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması’ için hareket eden sivillere yargı zırhı veren 696 sayılı KHK ile eleştiri yapan kişilerin ‘boş konuştuğunu’ söyledi.

Yıldırım “Hiçbir düzeltme yapılmayacak, dilinde falan da bir sorun yok. Düzenleme, 667-668’deki düzenlemedeki kullanılan hukuki terimlerin tamamen aynısıdır” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım KHK ile ilgili bu açıklamayı yaparken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hukukçu danışmalarından Mehmet Uçum, 15 Temmuz darbe girişimi ve devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması için hareket eden sivillere yargı zırhı veren KHK maddesinde ‘polemiklerin önüne geçmek için’ değişiklik yapılabileceğini söyledi.

Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Uçum: “Burada başlangıç darbe kalkışması (15 Temmuz), bitiş darbenin bastırılmasıdır (16 Temmuz’dur). Metindeki devam terimi de bu başlangıç ile bitiş arasındaki olaylar zincirini ifade ediyor. Bana kalırsa metin açık ve değişmesine ihtiyaç yoktur. Ancak yersiz tartışmaları önlemek, yalan ve çarpıtmaya dayalı siyasi polemiklerin önüne geçmek için esası değiştirmeyen ama lafzı somut tarihle belirgin hale getiren bir küçük değişiklik yapılabilir.” şeklinde konuştu.

 

(Haber Türk)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.