ManşetKent

Saraçoğlu Mahallesi’ne inşaat makineleri girdi

0
Fotoğraflar: sendika63.org

Ankara’da yer alan özgün mimarisi ve yeşiller içerisindeki görüntüsüyle kent hafızası için önemli bir yere sahip olan cumhuriyetin ilk toplu konut projesi Saraçoğlu Mahallesi’nde otopark üstü otel projesi için inşaat başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın izniyle Emlak GYO ve skandal restorasyon projeleri ile gündeme gelen Gür Yapı tarafından başlatılan inşaat çalışmaları kapsamında mahalleye iş makineleri girdi.

sendika63.org’un aktardığına göre kent savunucularının projeye onay veren imar planına açmış oldukları dava sürerken başlatılan inşaat çalışmalarına Mimarlar Odası Ankara Şubesi tepki gösterdi.

Candan: Züccaciye dükkanına girmiş fil durumu

Proje sahiplerinin gerekli bilgi ve belgeleri mahkemeye göndermediğini hatırlatan Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan şöyle konuştu:

Bu çalışmalar Saraçoğlu Mahallesi’ne telafisi mümkün olmayan zararlar verecek. Kamusal nefes alanımız olan Saraçoğlu’nu rant uğruna tarumar etmeleri an meselesi. İş makineleri ve kepçelerle Saraçoğlu Mahallesi’ne girmek, züccaciye dükkanına girmiş fil durumudur.

Ankara 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nu göreve davet ediyoruz. Saraçoğlu gözbebeğimizdir. Koruma kurulu kentin doğal, kültürel varlıklarını ve kamu yararını gözeterek inşai çalışmaları durdurmalıdır.

Saraçoğlu Mahallesi için mücadeleyi hiçbir zaman bırakmadıklarını, bugüne dek buna benzer rant ve talan projelerini defalarca durdurup iptal ettirdiklerini belirten Candan, tüm hukuksuzluklara karşın bilim ve teknikten aldıkları güçle Saraçoğlu’nu korumak için girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.