Saraçoğlu Mahallesi’ne inşaat makineleri girdi

Kent savunucularının otopark üstü otel projesine onay veren imar planına açmış oldukları dava sürerken başlatılan inşaat çalışmalarına Mimarlar Odası Ankara Şubesi tepki gösterdi.

Ankara’da yer alan özgün mimarisi ve yeşiller içerisindeki görüntüsüyle kent hafızası için önemli bir yere sahip olan cumhuriyetin ilk toplu konut projesi Saraçoğlu Mahallesi’nde otopark üstü otel projesi için inşaat başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın izniyle Emlak GYO ve skandal restorasyon projeleri ile gündeme gelen Gür Yapı tarafından başlatılan inşaat çalışmaları kapsamında mahalleye iş makineleri girdi.

sendika63.org’un aktardığına göre kent savunucularının projeye onay veren imar planına açmış oldukları dava sürerken başlatılan inşaat çalışmalarına Mimarlar Odası Ankara Şubesi tepki gösterdi.

Candan: Züccaciye dükkanına girmiş fil durumu

Proje sahiplerinin gerekli bilgi ve belgeleri mahkemeye göndermediğini hatırlatan Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan şöyle konuştu:

Bu çalışmalar Saraçoğlu Mahallesi’ne telafisi mümkün olmayan zararlar verecek. Kamusal nefes alanımız olan Saraçoğlu’nu rant uğruna tarumar etmeleri an meselesi. İş makineleri ve kepçelerle Saraçoğlu Mahallesi’ne girmek, züccaciye dükkanına girmiş fil durumudur.

Ankara 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nu göreve davet ediyoruz. Saraçoğlu gözbebeğimizdir. Koruma kurulu kentin doğal, kültürel varlıklarını ve kamu yararını gözeterek inşai çalışmaları durdurmalıdır.

Saraçoğlu Mahallesi için mücadeleyi hiçbir zaman bırakmadıklarını, bugüne dek buna benzer rant ve talan projelerini defalarca durdurup iptal ettirdiklerini belirten Candan, tüm hukuksuzluklara karşın bilim ve teknikten aldıkları güçle Saraçoğlu’nu korumak için girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR