DünyaManşet

Sandy, nükleer santralleri alarma geçirdi

0

ABD’nin doğu kıyısında 1,8 metrelik dalgalara yol açan Sandy kasırgası ülkede faakiyette bulunan yarım düzine kadar nükleer santralin ya çalışmasının yavaşlatılmasına ya da kapatılmasına neden oldu.

New York’un 72 kilometre kuzeyinde yer alan Indian Point nükleer santralini işleten Entergy Şirketi yetkilileri, kasırganın elektrik sisteminde yol açtığı sorunlar nedeniyle santralin bir ünitesinin kapatıldığını açıkladı.

Nükleer santraldeki diğer ünitenin çalışmaya devam ettiğini belirten yetkililer, santral yakınlarındaki Hudson Nehri’nde su seviyesinin yaklaşık 3 metreye yükselmesinin herhangi bir risk oluşturmadığını belirtti

Ülkenin New Jersey’de bulunan en eski nükleer santrali Oyster Creek ise alarm durumuna geçirildi.  Exelon Şirketi yaptığı açıklamada 43 yıllık nükleer santralin alarm durumunun süreceğini açıkladı.Şirket sözcüsü yaptığı açıklamada şu an için halk sağlığını tehdit edici bir gelişme bulunmadığını bildirdi.

Santralin yakıt ikmali nedeniyle zaten devre dışı olduğunu anımsatan yetkililer, Oyster Creek’in yer aldığı Barnegat Körfezi’ndeki dalgalar nedeniyle alarm durumuna geçtiklerini söyledi.

(Reuters, Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.